L'Ajuntament obre vies de cooperació per donar suport a la població d'Ucraïna

Es destinaran fons a ajuda humanitària d'emergència i es facilitarà l'acollida de persones refugiades a la ciutat

Imatge del conflicte armat a UcraïnaL'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa diverses vies de cooperació per tal de donar suport a la població ucraïnesa davant del conflicte armat iniciat per la Federació Russa al país. El Consistori està proporcionant ajuda sobre el terreny a través de la col·laboració amb Farmamundi, ACNUR i Creu Roja amb un fons d'emergència de 12.000 euros que reben cada una d'aquestes entitats. Aquests diners formen part de la convocatòria d'Ajuda Humanitària d'Emergència que aquest 2022 està dotada de 75.000 Euros.​

L'Ajuntament de Terrassa també ofereix i reforça tota la col·laboració municipal per facilitar l'acollida de les persones refugiades que poden arribar fugint del conflicte a Ucraïna a través dels programes d'acollida de persones demandants de protecció internacional, dins el programa estatal d'acollida de persones refugiades.

De cara a la ciutadania que vulgui col·laborar, s'ha posat en marxa un formulari on tothom qui ho vulgui es pot donar d'alta per rebre informació sobre la situació humanitària, així com de les opcions per cooperar i/o conèixer les convocatòries de les entitats i institucions i oferir la seva col·laboració. Aquest formulari es pot trobar a la pàgina web municipal terrassa.cat/conflicte-ucraina.

D'altra banda, el consistori mostra el seu suport a l'entitat terrassenca TANU (Terrassa Acull als Nens d'Ucraïna), que des de fa molts anys desenvolupa la seva acció solidària acollint infants que provenen majoritàriament de Nikopol (Ucraïna). A través del servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, s'està en continu contacte amb les persones responsables de l'entitat per fer front a la nova situació i poder articular l'ampliació de les places d'acollida d'infants en cas que sigui necessari, sempre i quan les circumstàncies permetin realitzar el viatge amb seguretat.