L'Ajuntament ofereix tiquets de zona blava gratuïts als eixos comercials de Sant Pere i de Ca n'Aurell

Avui comencen a repartir-se un total de 1.600 vals a través de les associacions de comerciants

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Comerç, posa a disposició dels establiments comercials de Ca n'Aurell i de Sant Pere vals de zona blava per a oferir-los a la seva clientela. Aquesta té per objectiu facilitar les compres ràpides en aquests dos eixos comercials. El cost del tiquets va a càrrec de l'Ajuntament, però la distribució l'assumeixen les associacions de comerciats del territori. En total, des d'avui es distribuiran 1.600 tiquets de mitja hora. D'aquests, 700 vals s'han destinat a l'associació de Comerciants de Ca n'Aurell, 700 a l'Associació de Comerciants de Sant Pere i 200 a l'Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere.

El tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Mercats, Xavier Cardona, explica que «aquesta iniciativa és una forma més de dinamitzar el comerç local de la ciutat. Volem facilitar, encara més, la compra de proximitat i l'aposta dels consumidors i consumidores per les botigues de la ciutat».

Cada associació distribuirà al seu criteri els vals dins del seu àmbit, i cada comerç repartirà discrecionalment els vals a la seva clientela. Tots els establiments i parades participants a la campanya s'hi identificaran amb un cartell a l'aparador i lliuraran amb els vals fulls informatius explicant com funcionen. 


Cóm funciona

Els descomptes es podran fer servir tant en parquímetres com a l'aplicació mòbil Blinkay, des de la qual es gestiona el pagament de la zona blava a Terrassa a través d'Internet. El procediment a seguir per gaudir del descompte és el següent:

Ús directe en parquímetres:

    1. Introduir la matrícula i seleccionar el sistema de pagament
    2. Escanejar el codi QR amb el lector situat a la part inferior esquerra de la pantalla (llum blanca). Automàticament es comptabilitzarà el temps del val
    3. Apareixerà l'import desglossat a la part superior dreta

Ús amb l'aplicació Blinkay:

    1. Fer clic a la icona de menú (tres ratlles) 
    2. Seleccionar "Mitjans de pagament" al menú
    3. Escollir l'opció "Afegir crèdit amb cupons"
    4. Escanejar el codi QR del val o introduir el codi. D'aquesta manera es descompta automàticament el cost d'aparcar mitja hora.