L'Ajuntament organitza el ‘Cicle sobre el Sàhara Occidental' per donar visibilitat i denunciar la situació del poble sahrauí

Una exposició, un cinefòrum, la presentació d'un llibre, un conta-contes per a infants i una conferència, són les propostes

El pròxim dimarts, 21 de novembre, arrenca el ‘Cicle sobre el Sàhara Occidental', una iniciativa organitzada per la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional, de la mà amb l'Associació Terrassaharaui, que vol donar visibilitat i denunciar la situació del poble sahrauí.

El cicle proposa a la ciutadania una programació amb diverses activitats, com una exposició, un cinefòrum, la presentació d'un llibre, un conta-contes per a infants i una conferència.


Activitats

  • Presentació del llibre "Un pueblo abandonado"

A càrrec de l'autor, Alberto Maestre.
Dimarts, 21 de novembre, a les 18.30 h
Biblioteca Central de Terrassa

  • Conta-contes: "L'eriçó i el xacal"

A càrrec de Lahbib Sidahmed
Divendres, 24 de novembre, a les 18 h
Biblioteca Central de Terrassa

  • Inauguració de l'exposició i passi del documental "Wangala"

Projecció sobre diferents visions de resistència de la dona sahrauí.
A càrrec de Ruido Photo
Dilluns, 27 de novembre, a les 18 h
Biblioteca Central de Terrassa

  • Exposició: "Wangala, dona Sahrauí, visions de resistència"

Una exposició per fer visible la triple realitat que viu el poble sahrauí sota ocupació, com a refugiades i a la diàspora, així com la sistemàtica vulneració de drets humans que pateix des de fa dècades.
A càrrec d'Acaps, Ruido Photo i Novact
Del 27 de novembre al 16 de desembre
Biblioteca Central de Terrassa.

  • Cinefòrum: "Ocupación SA" i "Aimra'a". La Dona Sahrauí"

Projecció de dos documentals.
A càrrec de: Terrassahraui
Dimarts, 28 de novembre, a les 19 h
Cinema Catalunya


Més de 25 anys de vinculació

La vinculació de Terrassa amb el territori africà fa més de 25 anys que dura. Famílies de la nostra ciutat han acollit nens i nenes dels camps de refugiats de Tindouf (Algèria) els mesos d'estiu, dins el projecte ‘Vacances en pau', en què hi participa l'Associació Terrassaharaui. Paral·lelament, des de l'Ajuntament s'ha mantingut una posició favorable a la resolució del conflicte, exemplificada en la participació en projectes de cooperació realitzats en els camps de refugiats, formant part de delegacions que han visitat la zona o rebent a representants del Front Polisario.