L'Ajuntament organitza la primera Setmana de la Solidaritat entre Generacions

Hi haurà activitats diverses per a totes les edats per afavorir les relacions intergeneracionals

Setmana de la Solidaritat entre GeneracionsL'Ajuntament de Terrassa, a través de l'àrea de Cicles de la Vida, organitza a partir de demà la primera Setmana de la Solidaritat entre Generacions, amb una programació d'activitats per a totes les edats adreçada a afavorir les relacions intergeneracionals. La programació començarà demà divendres, Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions, i s'allargarà fins al 6 de maig.

El Dia europeu de la Solidaritat i la Cooperació entre Generacions és una efemèride instaurada el 2009 gràcies a l'impuls d'organitzacions com AGE Platform Europa i el Fòrum Europeu de la Joventut. L'objectiu d'aquesta diada és promoure la defensa dels drets de les persones grans i també la visibilització i foment del respecte com a valor fonamental per fer possible la inclusió i participació de les persones grans i aconseguir una millor solidaritat entre les generacions.

Amb aquest esperit neix la Setmana de la Solidaritat entre Generacions, que vol promoure les relacions intergeneracionals i donar-ne visibilitat, dins de la seva línia d'actuació de construir una ciutat de i per a tothom, amb la implicació i el protagonisme de totes les edats,  on totes les persones, des dels infants fins a les persones més grans, siguin tingudes en compte.

Durant tota la setmana hi haurà a les biblioteques municipals una mostra de llibres i pel·lícules amb històries compartides entre diferents generacions. A més, cada dia una de les biblioteques acollirà alguna activitat, relacionades sempre amb el joc com a espai de trobada i relació intergeneracional. També col·laboren organitzant activitats: Creu Roja Terrassa, l'associació Vadejoc, el Casal Cívic Terrassa Nord de la Generalitat i el Grup d'Esplai La Fàbrica de Can Tusell. A més, el Cinema Catalunya acollirà una sessió de cinema, que forma part del Cicle de Cinema Intergeneracional que organitza cada any el Servei de Promoció de la Gent Gran.

Consulteu el programa complet a https://www.terrassa.cat/solidaritat-entre-generacions.