L'Ajuntament organitza un taller adreçat a persones grans per recuperar la il·lusió després de la pandèmia

Prop d'una vintena de persones segueixen el taller, que s'allargarà fins al Nadal

Taller emocions postcovidL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Promoció de la Gent Gran, organitza a partir d'avui un taller per a persones de més de 60 anys, dedicat al treball emocional per a la recuperació de la il·lusió després de la pandèmia. L'activitat porta per títol «Final de la pandèmia. Vull il·lusionar-me de nou!» i ha començat avui a l'Edifici Telers, amb 18 persones inscrites.

Amb aquest taller gratuït, el Servei vol ajudar les persones que, arran de la pandèmia, s'han vist més afectades a nivell emocional. La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, ha explicat que la iniciativa del taller sorgeix dels treballs d'elaboració del Pla Local per a un Envelliment Integral (PLEI'T): «l'anàlisi de les enquestes fetes, el diàleg amb altres serveis o amb les entitats, ens ha mostrat el que ja sospitàvem: que un any i mig de pandèmia ha tingut un gran impacte emocional en les persones grans. Moltes estan més tristes, i el que volem és donar eines per a la superació d'aquests estats emocionals i mirar de recuperar la il·lusió pel dia a dia, perquè sense il·lusió, per molt que tinguis les teves necessitats cobertes, no hi pot haver qualitat de vida», ha dit la regidora.

El taller l'imparteix el treballador social Toni Marcilla, especialista en experiències en acompanyament al procés vital. Durant les sessions, el dinamitzador impulsa dinàmiques pròpies dels Grups d'Ajuda Mútua (GAM) per afavorir l'intercanvi d'experiències i de suport entre les diferents persones que conformen el grup, encara que de manera guiada. «es tracta -ha explicat la regidora- de donar eines a les persones grans perquè s'expressin, comparteixin, i s'ajudin els uns als altres, perquè sovint ajuda molt veure que no ets l'únic que passa per una determinada situació i compartir-ho».

El taller consta de set sessions d'una hora i mitja de durada, tots els dimarts fins al 21 de desembre.