L'Ajuntament organitza una Pedalada popular per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat 2021

L'acte tindrà lloc diumenge, 19 de setembre, a les 10 h, amb sortida i arribada a la plaça Nova

Un any més, Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, que enguany se celebra del 16 al 22 de setembre, amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible' i amb la temàtica ‘Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible', amb l'objectiu d'incidir en quatre qüestions: la salut mental, la salut física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19.

Amb l'organització d'aquesta Pedalada popular i gratuïta, el Consistori vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis d'un ciutat més sostenible i sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada. A més, la jornada vol promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic).

La recepció de les persones participants a l'acte serà a partir de les 10 h. Just abans de la sortida està previst realitzar una imatge d'una bicicleta gegant formada pels participants, que serà fotografiada des d'un punt elevat per obtenir una fotografia panoràmica. L'acció es durà a terme respectant distàncies interpersonals i amb mesures anticovid.

Posteriorment, a les 10.30 h, es donarà la sortida a la Pedalada, que té una durada aproximada de dues hores. El recorregut d'aquesta activitat, que no és competitiva i que té un caràcter festiu, passarà per la Rambla d'Ègara, l'avinguda de l'Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, cap a les 12.30 h, on es lliurarà a les persones participants una ampolla d'aigua i una poma.

L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com una activitat de marcat caràcter lúdic. L'organització recorda que tots els nens i les nenes que hi participin circulant amb la seva pròpia bicicleta han de poder anar en bici durant 8 km d'un circuit en el qual no hi ha grans pujades, però sí alguna rampa sostinguda. 
Pel que fa a les afectacions al trànsit, s'aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de persones participants.


Tallers per a infants

Com a novetat, enguany també es realitzaran alguns tallers dirigits a infants al final de la Pedalada. Per tal de poder organitzar aquesta activitat, els nens i nenes que vulguin participar-hi caldrà que s'inscriguin a primera hora, a partir de les 10 h. 

Informació de seguretat i recomanacions per participar a la Pedalada:

    • En l'àmbit urbà és obligatori l'ús del casc en bicicleta pels menors de 16 anys i és recomanable per tothom

    • Les persones menors d'edat han de venir acompanyats d'un adult

    • Es recomana portar aigua durant el recorregut

    • És molt important que feu cas al personal voluntari que organitza la pedalada i a la Policia, i no avançar-los