L'Ajuntament posa en marxa el procés participatiu per ampliar el Parc de la República

La proposta guanyadora del concurs d'idees es presenta demà al Vapor Universitari

El Vapor Universitari acollirà demà, a partir de les 19 h, la sessió informativa on es presentarà la proposta guanyadora del concurs d'idees per ampliar el Parc de la República, que ha estat dissenyada per Feu'Godoy Arquitectura. La proposta marca les línies bàsiques previstes per a la redacció de l'avantprojecte amb la intenció que sigui un gran projecte de ciutat, que connectarà l'avinguda de Béjar amb la rambla de Francesc Macià. La sessió comptarà amb la presència del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol

L'equip guanyador presenta una proposta basada en recuperar la identitat del passat mantenint una vocació de servei, ja que l'espai reunirà equipaments esportius, educatius, assistencials i socioculturals. La voluntat és que sigui un parc per gaudir i conviure amb projecció de ciutat, accessible per a tothom i amb valor paisatgístic, rural i de gestió de l'aigua

La sessió de demà també servirà per presentar el procés participatiu que s'obre, des d'ara fins al març, per tal que els terrassencs i terrassenques puguin expressar les seves opinions i suggeriments sobre les directrius que planteja  aquesta proposta. La següent sessió se celebrarà el dissabte, 2 de febrer, al barri de Sant Pere Nord, on s'han previst dur a terme tallers participatius. Les aportacions ciutadanes també es canalitzaran via digital a través de la plataforma municipal Participa Terrassa, https://participa.terrassa.cat.

 

Recuperar el passat rural més recent

La proposta guanyadora recupera la història més recent d'aquest gran espai públic, situat al barri de Sant Pere Nord i d'uns 30.000 m2, ja que valora l'àmbit rural i de gestió de l'aigua, però també integra els equipaments de l'entorn al barri, a la ciutat i també a l'Anella Verda. De fet, es recuperen alguns elements identitaris, com l'antic camí de Can Petit o un tram de l'antiga mina d'aigua del tèxtil que travessa tot el Parc.

A més, el projecte també contempla la construcció i ús d'elements propis de la zona, que han estat esborrats pel pas del temps, com ara els murs de pedra seca, els camps d'arbres o les basses, que s'ompliran amb aigua de pluja. Tot l'espai estarà connectat amb vials pavimentats que enllaçaran amb l'avinguda de Béjar, la rambla de Francesc Macià i els carrers de Sant Pere Nord.