L'Ajuntament reobre la zona d'aparcament gratuït situada al nord de l'Estadi Olímpic

Els treballs de millora han permès ordenar l'aparcament, incloure-hi una zona per a l'estacionament d'autocaravanes i més zones verdes

Aparcament al carrer dels Voluntaris

L'Ajuntament de Terrassa ha reobert aquest dijous la zona d'estacionament de vehicles situada al nord de l'Estadi Olímpic, al carrer dels Voluntaris. Durant els darrers dos mesos, l'Ajuntament ha dut a terme un seguit de treballs de manteniment i adequació de l'espai, emmarcats en les accions de millora previstes en l'entorn de l'Estadi Olímpic que es van executar per acollir el Mundial d'Hoquei Femení.

Els treballs han consistit en millorar el paviment i endreçar l'espai, creant nous límits adaptats a les necessitat actuals del funcionament de l'àrea olímpica. Després de les diferents accions de millora efectuades, la zona d'estacionament disposa d'un total de vuitanta-quatre places d'aparcament d'accés lliure. A més, s'han creat set places d'estacionament reservat per a autocaravanes.

Un espai per a l'estacionament d'autocaravanes

La creació d'aquest espai per a autocaravanes forma part de la primera fase per dotar a la ciutat d'una zona que pugui acollir aquests tipus de vehicles. En una segona fase, és previst treballar en la instal·lació dels serveis necessaris perquè aquests estacionaments disposin d'elements com l'escomesa elèctrica o el buidatge d'aigües residuals, per als lavabos químics, creant així un espai per aquest tipus de vehicles situat en una zona emblemàtica com l'Àrea Olímpica, propera al centre de la ciutat i connectada a les zones verdes i l'entorn natural a través dels carrils bici. A més, l'emplaçament d'aquest espai d'estacionament també està ben connectat amb el transport públic, tant pel que fa al servei d'autobús urbà com a les estacions de tren.

Aquesta nova zona d'estacionament per a autocaravanes se suma a la ja existent al carrer de l'Arquitecte Puig i Cadafalch. En aquest espai van entrar en funcionament dues places l'any 2018 i enguany se n'han posat en marxa dues més per donar cobertura als grans esdeveniments de ciutat que s'han organitzat a Terrassa aquest estiu.

Amb aquestes noves reserves d'aparcament destinades específicament a aquests tipus de vehicles, l'Ajuntament vol fomentar i donar resposta a aquesta modalitat de turisme de caràcter familiar, sector que ha crescut de forma molt important en els darrers anys i facilitar, al mateix temps, que les persones que visiten la ciutat amb aquests vehicles disposin de zones específiques d'estacionament.

Els treballs que s'han dut a terme també han permès que la zona d'aparcament del carrer dels Voluntaris disposi de quatre noves places per a persones amb mobilitat reduïda. També s'han senyalitzat cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s'habilitaran pròximament.

A més de reorganitzar l'espai, s'ha millorat l'accés des del carrer i s'ha dotat la zona de més verd, amb més espais de vegetació i nous arbres, que s'han sumat als ja existents. D'altra banda, s'han dissenyat uns escocells molt amples al vial, amb una protecció per poder contenir terra i, a la vegada, poder plantar arbustiva.

Els treballs han finalitzat aquesta setmana amb les tasques de pintura per delimitar les places i la senyalització vertical de l'aparcament. Les obres han anat a càrrec de l'empresa Hercal Diggers SL i han tingut un cost de gairebé 340.000 euros.