L'Ajuntament reprèn els  treballs de substitució de l'enllumenat públic dins del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI)

Es reorganitzen els recursos municipals d'emergència per a persones en situació de vulnerabilitat residencial

ComunicatAvui dilluns s'han reprès els treballs de substitució de l'enllumenat públic a la ciutat, actuació emmarcada en el projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), que preveu assolir en poques setmanes l'objectiu previst d'actualització tecnològica de l'enllumenat públic a tota la ciutat.

Aquestes actuacions, que es van iniciar el mes de març de l'any passat, van quedar aturades el passat 23 de març d'aquest any 2020 a causa de l'estat d'alarma. Des de l'inici de les actuacions s'han passat a tecnologia LED 24.670 lluminàries de la ciutat i ara, amb la represa dels treballs, es podrà fer el canvi en les 3.606 restants.

L'aplicació de la tecnologia LED a l'enllumenat públic permet reduir el consum energètic, les emissions de gasos d'efecte hivernacle i els nivells de contaminació lumínica. A través del visor disponible a  http://emap.terrassa.cat/mapGIS/?modul=tei#%E2%80%8B es pot fer un seguiment de l'evolució dels treballs realitzats.

El projecte TEI inclou altres actuacions com la millora de l'eficiència energètica en edificis municipals i la generació d'energia fotovoltaica per l'autoconsum d'edificis municipals. En els propers dies es tornaran a posar en marxa aquestes actuacions i es preveu que en properes setmanes finalitzi la construcció de les instal·lacions de plantes de generació d'energia renovable fotovoltaica i que aquestes entrin en funcionament. Pel que fa al canvi d'il·luminació interior als edificis municipals, també es continuarà fent de manera progressiva, tenint en compte les mesures de seguretat i prevenció derivades de la Covid-19.

TEI és un projecte innovador a Catalunya, fruit del compromís de l'Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic i implementar la Revolució Verda. Més informació a https://www.terrassa.cat/tei

Es reorganitzen els recursos municipals d'emergència per a persones en situació de vulnerabilitat residencial

En un acció coordinada des de l'Ajuntament de Terrassa i de Creu Roja de Terrassa, aquesta setmana s'ultimarà la reorganització dels recursos municipals d'emergència per a persones en situació de vulnerabilitat residencial. Davant de la necessitat de disposar de les instal·lacions de l'Escola França, avui s'ha iniciat el reordenament de les persones acollides als dispositius actius a la ciutat. 

Així, els canvis previstos que es van iniciar la setmana passada i prosseguiran durant aquesta, afecten tant a les persones allotjades al Centre d'Acollida d'urgència Frederic Soler, com a les famílies acollides a l'Alberg de Joventut. Des d'avui les persones usuàries que fins ara estaven allotjades al Centre d'Acollida Frederic Soler seran allotjades a l'Alberg de Joventut, que fins la setmana passada acollia famílies. 

Pel que fa a aquestes famílies acollides a l'Alberg, han estat allotjades a les instal·lacions de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa, que ha posat a disposició de l'Ajuntament els seus recursos en aquesta situació de crisi a causa de la Covid-19.

En tot moment, des de l'Ajuntament s'ha vetllat per aconseguir la millor alternativa possible, prioritzant mantenir al màxim el benestar i la seguretat, per a totes les persones que han requerit d'aquests dispositius d'emergència. Aquesta reorganització, que es va iniciar la setmana passada, ha comportat la neteja i desinfecció dels diferents espais i l'adequació de manera urgent per a cobrir les necessitats per a cada cas. 

Terrassa participa a la Fira Campus Virtual per promocionar la seva oferta d'estudis superiors

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Universitats, participarà a la fira Campus Virtual, una plataforma impulsada per Fira de Barcelona davant la impossibilitat de poder celebrar  enguany el Saló de l'Ensenyament. Aquesta nova plataforma virtual estarà operativa del proper dimecres 20 al diumenge 24 de maig i les persones interessades podran accedir-hi a través de la pàgina web www.firacampusvirtual.com que serà accessible des de qualsevol dispositiu, ja sigui ordinador, mòbil o tauleta.

L'Ajuntament de Terrassa disposarà d'un estand virtual en aquest plataforma des d'on es podrà consultar tota la oferta formativa d'estudis superiors que es poden cursar al Campus Terrassa, accedir als diferents serveis que la ciutat ofereix a la comunitat universitària, així com realitzar consultes, a través del xat, des d'on es podrà contactar amb el personal del servei d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa.

La Fira Campus Virtual, dedicarà una especial atenció als serveis d'orientació amb l'objectiu que els i les estudiants puguin accedir a informació, rebre consells o resoldre dubtes al voltant de l'oferta formativa existent de la mà d'experts i dels centres formatius participants. La Fira Campus Virtual obrirà entre el 20 i el 23 de maig en horari de 10 a 20 h i el diumenge 24 de maig de 10 a 17 h.

Terrassa disposa d'un campus urbà amb prop 10.000 alumnes i on es poden cursar 150 titulacions oficials diferents a través de quatre universitats, sis escoles universitàries i de formació superior, una facultat i un hospital universitari amb un campus de salut.  El Campus de Terrassa ofereix formacions que van des de les enginyeries de l'àmbit industrial al cinema, l'audiovisual, l'òptica, l'aeronàutica, el comerç o la teràpia ocupacional, moltes d'elles, úniques en tot el sistema universitari català.