L'Ajuntament resol favorablement 102 sol·licituds de bars i restaurants per poder ampliar les seves terrasses o bé instal·lar-ne de noves amb caràcter excepcional

Fins avui dilluns, s'han presentat un total de 164 sol·licituds d'establiments que es volen acollir a aquesta mesura extraordinària

Preparació de terrasses Fase 1 desconfinamentDes de que es va anunciar la mesura excepcional per flexibilitzar l'ampliació de terrasses a la via pública, l'Ajuntament de Terrassa ha registrat 164 de peticions per part d'establiments que volen ampliar aquests espais o bé per instal·lar noves terrasses, en aquells locals que no en tenien. D'aquestes, 102 han estat aprovades, 16 s'han desestimat perquè no complien els requisits necessaris, 5 estan pendents que el titular aporti el projecte i 41 encara s'estan treballant des del servei de Via Pública. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén contribuir a reactivar el sector de l'hostaleria i la restauració de la ciutat, un dels més afectats per la crisi de la Covid-19, entenent que aquest àmbit és un motor fonamental d'activitat econòmica i ocupació a la ciutat. 

Majoritàriament, les sol·licituds aprovades fins ara han estat per establiments que demanaven ampliar el seu espai a la via pública, mantenint els mòduls habituals de la seva terrassa. Aquests establiments cal que situïn les taules amb una separació mínima de dos metres i es permet un màxim de 10 persones per taula, entre les quals també s'ha de mantenir la distància mínima de seguretat interpersonal. 

A Terrassa hi ha registrades unes 500 terrasses de bars i restaurants, aproximadament. Des de l'Ajuntament es demana que les sol·licituds d'ampliació d'aquestes es tramitin mitjançant el correu [email protected] i es recorda que aquestes demandes es podran tramitar mentre duri el decret d'estat d'alarma. El Servei de Via Pública respondrà pel mateix sistema, via email, autoritzant o denegant la petició en el termini de 3 dies hàbils, si no hi ha cap dilació per part de l'interessat en presentar la documentació necessària. En el cas de denegació s'indicarà el motiu.

Cal recordar, a més, durant la Fase 1 de desescalament, està prohibit consumir dins dels locals, a més que cal eliminar de les taules productes d'autoservei com setrilleres, escuradents o porta-tovallons, així com les cartes d'ús comú. Els establiments han de netejar i desinfectar les taules entre servei i servei, oferir tovallons d'un sol ús i han de disposar de gel hidroalcohòlic a disposició dels clients. També es recomana el pagament amb targeta.

La vigència de les sol·licituds que han estat aprovades s'allargarà fins a la finalització de les restriccions en els aforaments dels establiments, decretades per l'Estat. Un cop derogada aquesta norma, totes les terrasses hauran de tornar a ocupar el seu espai original. 

Així mateix, des de l'Ajuntament es recorda que els establiments d'hostaleria i restauració de la ciutat quedaran exempts del pagament del 100% de la taxa de terrasses per a l'any 2020. Totes aquestes mesures han estat adoptades pel Govern municipal amb la col·laboració del Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca.