L'alcalde de Terrassa expressa el seu condol per la mort d'Apolo Giménez, Medalla d'Honor de la ciutat

Apolo Giménez, quan va rebre la Medalla de la CiutatL'alcalde de Terrassa ha fet públic avui el seu condol, en nom de la Corporació Municipal, per la mort d'Apolo Giménez, mort ahir dimecres a l'edat de 79 anys. Giménez va ser un destacat activista polític, social, sindical i veinal al llarg de tota la seva vida.

Jordi Ballart ha lamentat la desaparició de, ha dit, "un veritable referent de compromís amb la ciutat i amb el progrés social i un lluitador incansable en tot allò pel que val la pena lluitar: la justícia, la igualtat, la qualitat de vida per a tothom, en definitiva, un món millor. Això és el que va voler sempre l'Apolo i, indiscutiblement, això és el que ha aconseguit". En aquest sentit, l'alcalde ha afegit que "Terrassa ha guanyat moltes coses en les darreres dècades gràcies a l'empenta i a la lluita de l'Apolo i altres com ell: equipaments, serveis, progrés. Però el seu llegat no és només això: més important encara són els valors que ha transmés a les seguents generacions".

Apolo Giménez Garcia va nèixer a Baza (Granada) el 1937. Va arribar a Terrassa als anys 50, amb 17 anys, i des d'aleshores va treballar per la millora de la ciutat en diferents fronts. Entre el 1968 i el 1999 va presidir l'Associació de Veïns de La Maurina, i posteriorment, durant dotze anys més, l'Associació del Casal de la Gent Gran de La Maurina. També va estar vinculat a la FAVT.

Des de la seva joventut va lluitar per la millora de la situació dels treballadors, a través del sindicat CCOO. Va treballar des del 1970 fins la jubilació a l'antiga Lucas - CAV Condiesel (després Delphi) on va ser membre del comitè d'empresa. Políticament va lluitar des de la clandestinitat contra el franquisme, militant al PSUC des del 1955 i, ja en democràcia, va esdevenir un dels dirigents locals del partit. Durant el mandat municipal 1979-1983 va ser regidor a l'Ajuntament de Terrassa.

El 2013 el Consistori li va concedir la Medalla d'Honor de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria en defensa de la justícia social i la millora de la ciutat des dels àmbits veïnal, sindical i polític.