L'aplicació per a dispositius mòbils IParkMe canvia de nom i ara es diu Blinkay

Aquesta aplicació permet el pagament de la zona blava amb el mòbil

L'aplicació de dispositius mòbils IParkMe, que permet a les persones usuàries de la zona blava pagar amb el seu telèfon intel·ligent, canvia de nom i passa a denominar-se Blinkay. La nova versió de l'App és ara més intuïtiva, visual i ofereix una imatge comercial més actual. Les persones usuàries que tenen l'app descarregada al seu terminal ja han rebut un missatge on l'empresa proveïdora d'aquest sistema de pagament, Integra, els ha comunicat el canvi i els redreça, directament, a Blinkay.

Aquells qui vulguin descarregar-se l'aplicatiu de Blinkay per pagar la zona blava amb el seu terminal poden utilitzar el codi QR dels parquímetres, que en els pròxims dies lluiran els nous vinils de Blinkay. També ho poden fer les persones usuàries del sistema Android, al Google Play, i iOS, a l'App Store. L'aplicació Blinkay està disponible en català, castellà i anglès.

Pagar la zona blava amb el mòbil a Terrassa és més fàcil, còmode i ràpid des del 12 de desembre de 2017, quan va entrar en funcionament l'app IParkMe. L'aplicatiu, implantat per l'empresa municipal Egarvia -encarregada de la gestió dels aparcaments- permet a les persones usuàries ampliar el temps d'aparcament des de qualsevol indret, recuperar l'import dels minuts no consumits, rebre notificacions al mòbil de la propera finalització del temps d'estacionament i tenir situat al mapa el lloc on està aparcat el vehicle. Els vigilants de la zona blava controlen el compliment del temps gràcies a unes altres apps de verificació i denúncies.

 

Gairebé 10.400 persones usuàries

El nombre de persones usuàries a Terrassa d'aquesta app és de 10.392, els quals fan unes 26.000 operacions al mes. El percentatge de recaptació d'aquesta modalitat ha estat del 14,57% a l'abril. El total dels tiquets emesos amb aquest sistema de pagament representa, actualment, el 15% del total.

Terrassa disposa ara de 134 parquímetres,19 dels quals operen amb pagament de targeta online, i un total de 1.971 places de zona blava. Hi ha cuatre tarifes, que tenen un temps màxim d'estacionament de dues hores, a excepció dels Jutjats, que és de quatre hores.