L'oferta cultural d'estiu a Terrassa suma més de 10.000 espectadors

Durant els mesos d'estiu el cicle Fem l'Estiu a Terrassa ha programat concerts, espectacles, teatre de carrer, cinema, màgia o circ, entre d'altres propostes

Fem l'Estiu a TerrassaEl programa d'activitats d'estiu impulsat per l'Ajuntament de Terrassa, format pels diferents cicles que s'han celebrat de forma simultània entre juliol i setembre, ha tancat la temporada amb un total de 10.088 assistents. Una xifra lleugerament inferior a l'assolida l'any passat, quan es van registrar 12.049 espectadors. Una baixada que s'explica principalment per les inclemències meteorològiques que van obligar a anul·lar la darrera jornada del Festival de Circ de Terrassa el passat dia 6 de setembre.

Destaca l'increment d'espectadors que s'ha registrat dins del cicle Fem l'estiu a Terrassa, que ha passat dels 1.673 assistents l'any passat als 2.017 d'enguany. Un increment degut principalment al gran èxit de públic que han aconseguit propostes com la primera edició de Cinema al Parc. Una iniciativa que, de la mà de l'Associació Egara Film Festival, va reunir 300 persones al parc de Vallparadís el divendres 27 de juliol. També els espectacles programats a la plaça Vella o al parc dels catalans van aconseguir una gran resposta per part del públic. El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado considera que "El cicle Fem l'Estiu a Terrassa arriba arreu de la ciutat a través d'una oferta cultural amplia i variada que cada any s'intenta ampliar amb la incorporació de noves propostes, com ara les projeccions de Cinema al Parc que s'han pogut veure enguany. Una programació de qualitat durant els mesos d'estiu que s'ha guanyat un públic fidel i que edició rere edició guanya nous espectadors".

D'altra banda, els aficionats a la música clàssica i antiga s'han pogut retrobar al voltant del VI Festival d'Estiu a La Seu d'Ègara i del cicle Sons del Temps - Música i Patrimoni. Durant el VI Festival d'Estiu a La Seu, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 va oferir tres dies de concerts a la Seu d'Ègara, amb una assistència total durant les tres jornades de Festival de 234 espectadors i espectadores.

El cicle Sons del Temps - Música i Patrimoni, ha seguit apostant en la seva onzena edició per la barreja de formacions locals i de la resta del país. A les ubicacions ja habituals del cicle com la Seu d'Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís o el Claustre de Sant Francesc, s'han afegit nous espais patrimonials com ara la Capella de Torrebonica, el teatre de la Coral els Amics o la sala de concerts del Gran Casino. Un cicle on les formacions i els seus repertoris encaixen a la perfecció en els espais que els acullen i que, amb la voluntat de mantenir i reforçar el seu caràcter divulgatiu, ha incorporat enguany dues novetats significatives: un curs de Cant Antic Romà a càrrec de Marcel Pérès, que s'ha dut a terme a la Seu d'Ègara, i un total de cinc visites guiades vinculades a alguns dels concerts programats al cicle.

A l'igual que els espais triats, els repertoris musicals han estat variats i originals. Aquest cicle ha aconseguit una gran assistència de públic, amb un total de 1.444 espectadors.

L'espectacle "Ejad", a càrrec de Lalita Devi, Ido Segal i Alexandre Guitart, celebrat al Castell Cartoixa de Vallparadís amb l'assistència de 160 persones, o l'actuació d'Anna Alàs i Jordi Reguant, inclosa dins dels actes de commemoració del 4 de setembre a Terrassa, amb 140 assistents, van ser alguns dels espectacles més concorreguts.

D'altra banda, i com ja es habitual, el Festival de Circ de Terrassa que aquest any ha celebrat la seva desena edició entre el 4 i el 6 de setembre ha tancat el cicle de la programació cultural al territori durant els mesos d'estiu. El certamen, organitzat per l'Associació de Circ Tub d'Assaig, amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, ha registrat 6.393 espectadors, mentre que la xifra de l'any passat va ser de 8.563. El mal temps va obligar a anul·lar la darrera jornada del Festival i l'espectacle de clausura, motiu que explica aquesta baixada en el nombre d'espectadors.

Els espectacles programats als escenaris de la Xemeneia de la Bòbila Almirall i al carrer de l'Infant Martí, així com la mostra "Que comenci l'espectacle!", que s'ha pogut visitar a la Biblioteca del Districte 4, han estat algunes de les propostes de més èxit entre el públic assistent al Festival.

Fem l'estiu a Terrassa és un projecte de dinamització cultural i comunitària desenvolupat als diferents barris de la ciutat per facilitar l'accés a les diferents propostes culturals a un ampli ventall de públic: infants, joves, adults i públic familiar en general. Un projecte que, a més, facilita la dinamització de les indústries culturals locals, mitjançant la contractació dels seus espectacles o serveis i encabint a la programació d'estiu totes aquelles propostes artístiques locals que durant l'any no han pogut entrar als diferents cicles anuals de Cultura al territori.