L'oficina d'Habitatge Terrassa ofereix cita prèvia per tramitar les ajudes al lloguer a partir del 26 de maig

L'Ajuntament de Terrassa impulsa un concurs de dibuix sobre teatre destinat a infants

ComunicatAvui dimarts, la Generalitat de Catalunya ha obert una línia d'ajuts extraordinària de 14,5 milions per pagar el lloguer. La mesura està adreçada a persones llogateres que hagin passat a estar en situació d'atur, estiguin en un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), o hagin vist reduïda la jornada de treball per motius de cures o altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d'ingressos com a conseqüència de la crisis de la Covid-19.

En aquest sentit, a partir del proper dimarts 26 de maig, l'Oficina d'Habitatge Terrassa oferirà la possibilitat de tramitar presencialment aquestes ajudes, però caldrà fer-ho sempre amb cita prèvia. Per demanar-la, cal consultar la web d'Habitatge Terrassa o bé trucar al 010. 

Tot i així, es recomana que la tramitació d'aquests ajuts es faci preferentment per via telemàtica mitjançant el web http://tramits.gencat.cat. El termini per presentar la sol·licitud a aquesta línia d'ajudes comença avui 19 de maig i s'allargarà fins el proper 30 de setembre. 

Per més informació cliqueu al següent enllaç: http://habitatge.gencat.cat/ca/detalls/Tramits/22066_Ajuts_lloguer_Covid?category=74aba454-a82c-11e3-a972-000c29052e2c

L'Ajuntament de Terrassa impulsa un concurs de dibuix sobre teatre destinat a infants i joves de fins a 15 anys

Amb l'objectiu d'acostar els infants i les seves famílies al món de les Arts Escèniques, l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura ha posat en marxa el concurs #dibuixaTeatre. Una iniciativa que vol ajudar a fomentar la creativitat dels més joves, de fins a 15 anys, i estrènyer els vincles d'aquest col·lectiu amb el Teatre.

Per participar, cal fer un dibuix que representi o inspiri la pròpia idea del món del Teatre: aventures, emocions, il·lusions o titelles, i etiquetar les imatges amb el perfil d'Instagram @terrassaartsesceniques o bé, enviar els dibuixos a l'adreça de correu electrònic [email protected] 

El concurs estarà obert fins el proper 29 de maig i el dibuix guanyador aconseguirà dos abonaments per a la propera temporada de Teatre Familiar a Terrassa i es convertirà en la imatge que il·lustrarà la programació familiar a la ciutat. 

L'Ajuntament se suma a la campanya del Banc de Sang de Terrassa per a mantenir les donacions rebudes durant les setmanes de confinament

L'Ajuntament de Terrassa se suma a la crida del Banc de Sang de Terrassa per a mantenir el ritme de donacions que s'han registrat durant les setmanes de l'estat d'alarma. Tot i que els i les donants terrassenques han respòs amb solidaritat a la crida que s'ha vingut realitzant per mantenir el ritme de donacions necessari per atendre els malalts dels hospitals, des del Banc de Sang i l'Ajuntament es recorda que les donacions continuen sent necessàries per a molts i diversos tractaments. 

Des de la setmana del 16 de març s'han fet al Banc de Sang de Mútua de Terrassa prop de 1.300 donacions de sang i més de 100 de plasma. Aquest número de donacions ha permès tractar prop de 4.000 pacients a Catalunya. A més, cal recordar que el 20% de les transfusions s'han fet a malalts del Covid-19.

De cara a les properes setmanes, des del Banc de Sang i del propi Ajuntament s'anima a terrassencs que tinguin entre 18 i 70 anys i es trobin bé de salut que s'apropin a fer la seva donació. Amb l'inici de la desescalada s'han reprogramat les intervencions i tractaments ajornats, i la necessitat de sang s'ha incrementat per sobre dels nivells habituals, que són de 1.000 donacions diàries a tot Catalunya.

Per aquests motius, les xarxes socials corporatives de l'Ajuntament oferiran des d'avui informació relativa a campanya de donació de sang "#Joemquedoacasa; només surto per a coses imprescindibles; Donar sang és una cosa imprescindible". 

La Xarxa Eurocities destaca l'actuació realitzada al Pont del Passeig Comte d'Ègara en la seva plataforma Covidnews

L'ampliació tàctica de vorera realitzada en el Pont del passeig Comte d'Ègara ha estat referenciada per part d'Eurocities com una bona praxis de política pública en la lluita contra la Covid19. La xarxa europea també recull la reordenació del trànsit que l'Ajuntament ha impulsat a l'avinguda de Jacquard, que té com a objectiu principal continuar avançant cap a un model de mobilitat més sostenible. 

Eurocities ha inclòs aquestes actuacions en la seva plataforma Covidnews, així que la feina realitzada a Terrassa es donarà a conèixer a les diferents ciutats europees que formen part de la Xarxa i també a les institucions europees.  Aquesta és la segona acció local vinculada a la gestió de la crisis de la Covid19 que la plataforma Covidnews recull. Fa unes setmanes, Eurocities també va destacar el projecte Cultura en acció a la seva plataforma. Més informació: https://covidnews.eurocities.eu/