L'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa obrirà els dimecres al Districte 6

Es tracta d'una prova pilot que comença aquesta setmana

Oficina d'Informació a la Gent GranL'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa ha començat aquesta setmana a atendre al públic els dimecres al Centre Cívic Municipal President Macià per acostar el servei a les persones grans del Districte 6. L'horari d'atenció és de 10 a 13 h amb cita prèvia, el mateix que s'ofereix a la seva ubicació habitual.

La mesura obeeix a la voluntat del Govern Municipal de fer més proper aquest recurs als districtes, donant resposta a la demanda expressada per diverses entitats al Consell Municipal de la Gent Gran. La mesura té caràcter de prova pilot. A finals d'any es valoraran els resultats i es decidirà al seva continuïtat.

La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, s'ha mostrat «satisfeta de poder anunciar que l'acostament de l'oficina al Districte 6 ja és una realitat» i ha refermat «el compromís del govern per seguir buscant fórmules que permetin acostar aquests recurs a tots els districtes en el futur». Polo ha agraït també a les entitats el seu impuls per a la millora del servei: «Per dur a terme una bona gestió pública és imprescindible treballar de manera coordinada amb el teixit associatiu. El diàleg amb les entitats és sempre una bona guia, i jo vull agrair a les entitats de gent gran la seva implicació i la seva empenta».  

L'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa és un servei posat en marxa l'octubre de 2020 per donar resposta a una demanda dels moviments socials de persones grans de Terrassa, que reclamaven aquest servei. La creació d'aquest servei era un dels compromisos recollits pel Programa de Govern 2019-2023. Durant el seu primer any de funcionament (fins al mes octubre de 2021) l'Oficina va atendre un total de 1.398 consultes. 

L'Oficina informa sobre envelliment actiu i saludable, suport a les cures i qualsevol altre tema d'interès per a les persones de més de 65 anys. També centralitza les seves demandes, les canalitza i ofereix informació, assessorament i acompanyament en els seus tràmits. En els casos en què les consultes rebudes corresponen a altres serveis o institucions (pensions, salut, etc), l'oficina deriva la persona interessada cap al recurs corresponent i posteriorment en fa seguiment per confirmar que ha estat atesa allà on correspongui. 

La seu de l'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa és l'edifici Els Telers, un espai de referència per a les persones grans de la ciutat que acull també un conjunt de pisos municipals adreçats a aquest col·lectiu, les dependències del Servei Municipal de Promoció de la Gent Gran i el Casal de Gent Gran Anna Murià. L'edifici s'ubica a la cruïlla dels carrers de Sant Leopold i Sant Ildefons. L'horari d'atenció (amb cita prèvia) és de dilluns a dijous de 10 a 13 h i dimecres de 16 a 19 h. El telèfon és el 93 739 70 95.