La 16a edició de la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa se celebrarà al parc de Vallparadís

La Mostra, que tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, es trasllada del Recinte Firal amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania

Espai VelaLa Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa tornarà a obrir les seves portes el dissabte 30 de setembre a les 11 h i s'allargarà fins al migdia del diumenge 1 d'octubre. Aquesta serà la 16a edició, ja que la Mostra, amb una periodicitat bianual, no es portava a terme des de l'any 2019, a causa de la pandèmia de la COVID-19.

La principal novetat de la Mostra d'enguany és que canvia d'espai i deixa el Recinte Firal per dur-se a terme al parc de Vallparadís, a la zona de l'Espai Vela, amb l'objectiu d'obrir-la encara més a la ciutat i a la ciutadania i aconseguir fer-la encara més participativa.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha declarat en aquest sentit que: «Amb la nova ubicació, volem aconseguir una Mostra de la Diversitat Cultural més oberta que mai, en un espai com el parc de Vallparadís, que convida tothom a passejar i a participar d'una activitat que ha anat consolidant-se, any rere any, oferint una visió de conjunt, molt plural, reflex de la vitalitat cultural de la nostra ciutat. Una mostra que vol ser una festa oberta a tothom, però també un espai de trobada, de coneixença i de convivència de la mà de moltes de les entitats que treballen a la ciutat i per a la ciutat al llarg de tot l'any».

A la 16a Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa s'hi podran trobar diferents espais que oferiran des de degustacions gastronòmiques a exhibicions culturals i tradicionals, o tallers musicals i culturals. Enguany, la Mostra també comptarà amb una cabina de ràdio de la Queta, emmarcada dins la campanya de sensibilització per la llengua «Provem-ho en català. Molt per parlar, molt per viure!» que, impulsada per la Generalitat de Catalunya, fa un recorregut per les principals ciutats catalanes amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana. A més, la Mostra d'enguany també ha programat l'activitat «Canvia de pell", impulsada pel Servei de Ciutadania i Immigracions de l'Ajuntament de Terrassa, que dissabte d'11.30 a 14.30 h oferirà una proposta de realitat virtual que convidarà als i les visitants a posar-se a la pell de les persones que pateixen situacions de discriminació.

La Mostra de la Diversitat Cultural té com a un dels seus principals objectius donar a conèixer i compartir la gran riquesa cultural i tradicional existent a la ciutat, a més de posar en valor la feina que aquestes entitats desenvolupen a Terrassa.

Al llarg de les darreres 15 edicions, celebrades des de l'any 1991, la Mostra s'ha consolidat, a través de les activitats culturals, les tradicions, la música i la gastronomia, com a un espai de referència que cada dos anys permet reunir totes les expressions de la riquesa i la diversitat cultural de Terrassa i conèixer, en un ambient festiu, el treball que porten a terme moltes de les entitats i associacions de la ciutat.

La comissió organitzadora del certamen està formada per l'Ajuntament de Terrassa, l'Associació Cultural Musulmana de Terrassa, l'Associació Catalana de Residents Senegalesos, el Centre Aragonès de Terrassa, l'Associació Cultural de Mali, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa i la Coordinadora d'Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa.