La 2a edició de la Festa de les Lletres tindrà lloc al Teatre Alegria de Terrassa el 23 de novembre

Es lliuraran els premis literaris Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poemes en català, el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet, el Concurs Literari LGTBIA+ Terrassa i el Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves i es llegiran els microrelats premiats a la 1a edició del Concurs Literari de Microrelats 8M

Festa de les LletresEl Teatre Alegria acollirà dijous 23 de novembre a partir de les 19 h, en un acte gratuït i obert al públic conduït pel periodista Xavi Coral, la segona edició de la Festa de les Lletres a Terrassa. Com a principal novetat, enguany es llegiran els microrelats premiats a  la primera edició del concurs Literari de Microrelats 8M. A més, durant l'acte també s'entregaran els guardons de la XX edició del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poemes en català, el XIV Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet, el VII Concurs Literari LGTB Terrassa, el V Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, i el IV Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves. 

Amb aquesta iniciativa, sorgida de la Taula sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura, es vol donar visibilitat a la producció literària de la ciutat i dotar d'una major rellevància aquests premis literaris.

La regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras, explica que: «Amb aquesta segona edició de la Festa de les Lletres reunim, en un acte conjunt, una àmplia representació dels premis literaris més rellevants que se celebren a la ciutat i, enguany, incorporem un nou guardó amb l'objectiu de fer créixer, any rere any, la que volem que sigui una de les gran cites literàries a Terrassa, sempre de la mà del teixit cultural de la ciutat i de la ciutadania que vulgui acompanyar-nos al Teatre Alegria per compartir lletres i pensaments».

Durant la celebració de la Festa de les Lletres es donaran a conèixer les obres guanyadores dels següents premis literaris:

La XX edició del Premi Agustí Bartra de poesia catalana organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en regim de coedició amb Pagès Editors.

La XIV edició dels Premis Soler i Palet de narracions curtes organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l'Ateneu Terrassenc. D'aquest guardó es concediran un total de tres premis. El primer consisteix en un lot de llibres per valor de 120 euros, gentilesa de La Casa del Llibre, i 400 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta i 300 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària i 200 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc.

VII edició del Concurs literari LGTBIA+ organitzat per l'Associació LGTBIA+ de Terrassa en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa. El premi per a l'obra guanyadora en aquest concurs consisteix en 150 euros i un diploma acreditatiu, mentre que el segon i tercer premi rebran un diploma i un lot de llibres.

La V Edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l'obra en edició comercial del llibre guanyador. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà  la publicació de l'obra en règim de coedició amb Voliana Edicions. 

La IV edició del Premi Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves organitzat per l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó, dirigit a joves de fins a 30 anys, consta de dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. Els premis en ambdues categories consisteixen en una beca de mil euros i un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d'un any.

I Concurs Literari de Microrelats 8M organitzat per l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa i el Centre de Formació Professional Sant Llàtzer. Enguany, la Festa de les Lletres a Terrassa comptarà amb la lectura dels relats premiats en aquesta primera edició del concurs.