La BCT Xarxa organitza el cicle "Biblioteques, cinema... acció!" amb diferents activitats relacionades amb el món de la cinematografia

Les propostes s'emmarquen dins les diferents activitats que Terrassa acull regularment com a Ciutat del Cinema i membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco

BCTFins al proper mes de desembre, les biblioteques públiques de Terrassa han organitzat diferents activitats al voltant del món del cinema. Sota el títol "Biblioteques, cinema... acció!", es posaran en marxa un seguit de propostes relacionades amb el món cinematogràfic i audiovisual, com xerrades del programa "Aula de cinema", cinefòrums, projeccions de llargmetratges i curtmetratges, música en directe amb les millors bandes sonores o diverses activitats infantils i familiars relacionades amb el món de la cinematografia.

A aquestes activitats lligades al món del cinema cal afegir que la Biblioteca del Districte 3 acollirà l'exposició "2001: Una odissea a l'espai. L'obra d'art total" que es podrà veure a partir del dijous 4 d'octubre i fins al proper 3 de novembre. L'exposició commemora el 50è aniversari del film d'Stanley Kubrick i gira al voltant dels nombrosos enigmes que el director i el científic i escriptor Arthur C. Clarke van deixar oberts en la que ha estat considerada com a una obra d'art de la cinematografia. A més, i a partir del 5 de novembre, la mateixa BD3 acollirà la mostra de cinema asiàtic "Àsia més a prop" i la Biblioteca Central de Terrassa serà l'escenari, entre el 5 i el 23 de novembre, de la mostra " British! Mostra de cinema britànic".

Un seguit propostes que volen acostar el món cinematogràfic a la ciutadania des de diverses perspectives, experiències i activitats. Segons explica el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado "Aquestes, com altres activitats impulsades a Terrassa al voltant del món del cinema, estan emmarcades en les diferents iniciatives que s'organitzen com a Ciutat del Cinema i com a membres de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco. Les biblioteques públiques de Terrassa, com un dels serveis més utilitzats per la ciutadania, són una via de transmissió molt important per tal que els terrassencs i les terrassenques coneguin la història, la tradició i el compromís que la ciutat ha mantingut i manté amb el cinema i amb el món de l'audiovisual. Al mateix temps, aquestes interaccions ajuden a consolidar i projectar la vessant més cultural i social del cinema".

A aquesta amplia oferta al voltant del món del cinema cal afegir que els usuaris i usuàries amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya, tenen la possibilitat d'accedir a un nou servei. Es tracta de l'anomenat "ebibliocat.efilm" (https://ebibliocat.efilm.info/ca/ebibliocat/terminos/), gestionat conjuntament pel Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona. Es tracta d'una plataforma que conté més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia. El catàleg inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals que es poden prestar electrònicament a través de la plataforma ebibliocat.efilm prèvia validació per part dels usuaris  primer a "l'eBiblio Catalunya" i després a "ebibliocat.efilm", amb el numero de carnet de biblioteca i el PIN d'usuari/usuària. Cada usuari podrà tenir en préstec dues pel·lícules simultàniament amb un màxim de 8 títols al mes. El  temps de visualització de cada pel·lícula és de 72 hores i amb la mateixa validació s'hi podrà accedir des de diferents dispositius.