La campanya Terrassa Val Molt! injecta 377.265 euros al comerç local aquesta primavera

Enguany s'han bescanviat el 98,25% del total de vals posats en circulació d'una acció de dinamització que mantindrà dues edicions anuals, per Nadal i primavera

La tercera edició de la campanya de dinamització comercial Terrassa Val Molt!, impulsada per l'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, s'ha tancat amb una injecció de 377.265 euros al comerç local, entre el 20 de maig i el 30 de juny. El canvi d'estacionalitat de la campanya, que per primer cop ha tingut lloc en primavera, fora de les festes de Nadal, ha rebut una gran acollida tant per part dels comerços com de la ciutadania.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, explica que «la decisió de portar la campanya a la primavera s'ha demostrat molt positiva, ja que ha significat una injecció econòmica i de suport pel teixit comercial local fora d'una temporada de grans vendes com la de Nadal. Per aquest motiu, continuem apostant per fer dues edicions del Terrassa Val Molt!, per Nadal i primavera». L'alcalde destaca que «continuem innovant i treballant de la mà del sector perquè Terrassa disposi d'una àmplia i dinàmica estructura comercial, estesa per tota la ciutat. Seguim apostant per defensar, ajudar i dinamitzar el comerç local com un dels principals eixos econòmics i de projecció de la ciutat».

El president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, recorda que "per l'efecte multiplicador, la campanya implica un moviment comercial de quasi dos milions d'euros, destacant que la regularitat temporal de la campanya durant les sis setmanes que ha durat, amb quasi 300 establiments amb activitat real, representa un 10% més que per la passada campanya de Nadal". En aquest sentit, el president de la Cambra també destaca que, pendents encara d'un anàlisi detallat, "el repartiment per barris, en aquesta campanya, ha estat molt més regular i no tant concentrat en el centre, realitat que valorem de forma positiva pel conjunt de la ciutat".  

En aquesta nova edició s'han tornat a oferir a la ciutadania 57.600 vals, per un valor total de 384.000 euros, que s'han pogut gastar en els 332 comerços locals que s'hi han adherit. Concretament, s'han bescanviat el 97,90% dels vals de 5 euros i el 98,59% de vals de 10 euros, el que representa el 98,25% del total de vals posats en circulació. Com ja és tradicional en la mecànica de la campanya, la ciutadania va poder adquirir els vals per la meitat del seu import, i es van esgotar el primer dia.

Els vals no bescanviats suposen un import de 6.735 euros, que seran utilitzats en accions de promoció del comerç local de Terrassa, segons indiquen les bases de la campanya.

Alimentació, sabateria, moda i llibreries

El sector que més bescanvis ha acumulat és el de l'alimentació, amb un total de 108.000 euros, un 28,84% del total, seguit de sabateria (16,71%), moda (14,88%) i llibreria/cultura (9,37%).

L'aportació municipal a la campanya ha estat de 250.000 euros, destinats a compensar la diferència entre el valor dels vals i el seu preu, i a cobrir les despeses d'organització. La Cambra de Comerç de Terrassa s'ha encarregat de la gestió econòmica del programa de descomptes, així com la coordinació del lloc web, la resolució d'incidències i les relacions financeres necessàries per al correcte desenvolupament de la campanya.