La Comissió de Patrimoni i Inversions aprova la proposta de trasllat de la Biblioteca del Districte 5

La ubicació del nou equipament serà al Parc de les Nacions Unides

BD5La Comissió de Patrimoni i Inversions de l'Ajuntament de Terrassa va aprovar el passat dimarts, 30 d'abril, la proposta de trasllat de la Biblioteca del Districte 5. Prèviament, la proposta havia estat presentada al darrer Consell del Districte 5, on el projecte va tenir una bona acollida. El trasllat de la BD5 també ha comptat amb el vist-i-plau de la Diputació de Barcelona. 

El Pla Municipal del Servei Bibliotecari 2018-2025 de Terrassa va ser aprovat pel Ple municipal ara fa un any i proposava diferents accions al llarg dels futurs anys per adequar el servei de biblioteca pública a la ciutat. Entre aquestes accions, una de les propostes prioritàries era el trasllat de la BD5 amb la construcció d'un nou equipament en un nou emplaçament. 

Entre les raons del trasllat de la nova Biblioteca del Districte 5 es troben que la ubicació actual no és idònia, dins d'un recinte esportiu, la poca centralitat de l'emplaçament actual respecte al conjunt del Districte 5 i que l'actual Biblioteca compta amb unes dimensions insuficients, de 350 m2, per atendre la seva població de referència, sobretot tenint en compte que el Districte 5, amb 45.406 habitants, és el més poblat de Terrassa, amb un 21% de la població total, i és el que enfronta un creixement més gran en nombre d'habitatges. 

La proposta de nova ubicació se situarà a l'inici de l'actual Parc de les Nacions Unides, concretament a l'avinguda de Béjar, entre els números 83 i 85, a la cruïlla amb el carrer de l'Estatut. Entre els arguments a favor d'aquest nou emplaçament figuren que es tracta d'una zona de creixements urbanístics amb nous habitatges, la proximitat de centres educatius com l'Escola Enxaneta o l'Institut Can Roca, la proximitat a la nova estació dels FGC de Nacions Unides, la visibilitat en trobar-se en una artèria de comunicació com l'avinguda de Béjar i que està allunyada de l'àrea d'influència de la Biblioteca Central de Terrassa. El nou equipament comptarà amb una superfície útil de 1.400 m2.