La consellera de cultura s'interessa per la candidatura de la Seu d'Ègara a patrimoni de la Unesco

Garriga, de visita institucional a la ciutat, ha conegut el conjunt monumental, el mNACTEC i el projecte del hub del Parc Audiovisual de Catalunya

Visita consellera de CulturaLa consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet avui una una visita institucional a Terrassa i s'ha trobat amb l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart. Després de ser rebuda pels portaveus dels Grups Municipals de l'Ajuntament, Garriga s'ha reunit, juntament amb l'alcalde, amb la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; i el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn; per conèixer de primera mà els principals projectes culturals de Terrassa, molts d'ells relacionats amb les arts visuals, escèniques i musicals, i les iniciatives que vetllen per donar valor i reconeixement a l'important patrimoni històric i industrial de la ciutat. 

Un dels temes destacats a la reunió ha estat el del projecte d'ampliació i reforç del Parc Audiovisual de Catalunya de Terrassa, que acull 40 empreses del sector audiovisual i 4 platós, una estructura a tenir en compte en el desenvolupament del hub audiovisual ‘Catalunya Media City'. El hub ha d'esdevenir un pol del sector digital i audiovisual a Catalunya, amb una infraestructura que permetrà desenvolupar tota mena d'iniciatives relacionades amb la recerca, la innovació i la producció audiovisual. 

Després de la trobada, Garriga ha visitat la Seu d'Ègara, un dels conjunts monumentals més importants de la ciutat i que és candidata a patrimoni de la Unesco. El 26 d'octubre de 2019, el Consejo de Patrimonio Histórico va decidir incloure la Seu Episcopal d'Ègara i la seva decoració pictòrica dels segles V-VII, a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial, pas previ per optar a ser Patrimoni Mundial de la Unesco. La Seu episcopal d'Ègara constitueix un testimoni excepcional de l'arquitectura i la pintura monumental d'època visigoda. Des de l'Ajuntament, s'ha demanat suport a la Generalitat de Catalunya en aquesta candidatura per treballar conjuntament en el projecte.

La consellera de Cultura ha visitat també el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), on s'ha reunit amb el director, Jaume Perarnau, per tractar temes estructurals del museu. La consellera ha fet també una breu visita al mNACTEC i ha pogut veure la preparació de tres noves exposicions, que s'obriran al públic properament: "Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut", "Cafès, cafeters i cafeteres" i "Museu ocult".