La Fira Modernista torna a reunir els terrassencs i les terrassenques a l'entorn del patrimoni i la cultura

Celebrada en un format més reduït i adaptada a la realitat sanitària, la Fira tanca l'edició de 2021 sense cap incident i celebrant totes les activitats previstes al programa

Fira ModernistaLa Fira Modernista de Terrassa tanca l'edició d'enguany sense cap incident remarcable i aconseguint dur a terme tots els actes previstos al programa. Una oferta d'activitats amb aforaments limitats i que, en molts casos, requerien reserva prèvia, que han ajudat a fer de la Fira Modernista un espai segur per a tothom.

En una edició marcada per un format més reduït i adaptat a les mesures vigents aprovades pel Procicat, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha destacat que: «Després de molts mesos de treball hem aconseguit celebrar una fira diferent i adaptada, però amb el mateix esperit creatiu i modernista de sempre. Totes les activitats s'han pogut desenvolupar sense incidents gràcies a l'organització, a la prudència i responsabilitat mostrada pels terrassencs i les terrassenques i a la gran feina realitzada per les més de cinquanta entitats que hi han col·laborat».

Al llarg del cap de setmana, totes les activitats anunciades i programades s'han pogut desenvolupar amb normalitat i amb una resposta molt positiva per part del públic que va omplir la major part de les reserves prèvies per a les activitats culturals que es desenvolupaven en recintes tancats, així com les places disponibles per a les rutes i visites guiades.

El Teatre Principal va registrar una assistència de 1.531 persones en els 7 espectacles que es van dur a terme entre divendres i diumenge, a les que cal afegir les 730 persones que van passar pel pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o de la Coral els Amics per assistir a les activitats programades en aquestes espais.

D'altra banda, un total de 7.349 persones van visitar els diferents espais museístics oberts durant la fira, destacant els 4.226 visitants del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o els 1.482 de la Masia Freixa.

També han aconseguit una notable assistència de públic espais com el mercat d'artesania, el mercat d'alimentació o la plaça del Progrés. Unes zones perimetrades i amb control d'entrada i sortida i per on van passar un total de 77.538 persones durant el cap de setmana.

Un altre dels atractius de la Fira Modernista de Terrassa i que compta amb una gran acceptació entre el públic són les visites i rutes guiades al patrimoni. Enguany, i tot i les limitacions d'aforament, un total de 1.736 persones van participar d'algunes de les propostes que formaven part del programa de la Fira d'aquest any.

Malgrat tractar-se d'una Fira Modernista amb un caràcter marcadament local degut a la situació sanitària, els punts d'informació ubicats al Raval de Montserrat i el parc de Sant Jordi van rebre fins a 877 consultes, detectant-se un cert volum de visitants de fora de la ciutat, especialment de Barcelona i de la resta del Vallès.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Pep Forn, valora que «la programació ha obtingut una gran resposta per part de totes les persones que no s'han volgut perdre un dels esdeveniments més importants i singulars que s'organitzen a la ciutat. Tant el públic en general, com sobretot les entitats i el grups que hi han participat, s'han mostrat en general molt satisfets. La Fira Modernista ha estat una de les primeres oportunitats que han tingut de poder tornar a oferir la seva activitat després de molts mesos i, sens dubte, aquest ja és un motiu d'alegria i de satisfacció».

La Fira Modernista a Internet i xarxes socials

En aquesta edició de la Fira, la pàgina web i les xarxes socials han estat elements fonamentals per difondre les diferents activitats programades. Enguany, les activitats que s'han dut a terme al Teatre Principal amb aforament limitat i reserva prèvia, també s'han pogut veure en directe a través de la pàgina web de la Fira (www.firamodernista.cat), Canal Terrassa i el canal de Youtube de l'Ajuntament amb un ampli seguiment entre el públic, tal i com demostren les dades recollides. La pàgina web de la fira ha tingut 49.184 pàgines visites i un total de 12.178 usuaris i usuàries, aconseguint 1.430 visualitzacions en el conjunt d'activitats programades al Teatre Principal.

Les xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram també han informat i han fet difusió de la Fira promocionant activament les diferents activitats programades, destacant les més de 1.500 publicacions a Instagram etiquetades amb #firamodernistatrs2021 i #firamodernistatrs. Unes publicacions que han arribat a un total de 85.232 persones, aconseguint gairebé 10 mil interaccions (m'agrades, comentaris i fotos guardades). S'han publicat un total de 317 stories al perfil d'Instagram de la Fira que han visualitzat un total de 66.997 persones.

Pel que fa al perfil de Twitter, s'han aconseguit 50 mil impressions i prop de 9 mil interaccions a les diferents publicacions realitzades durant el cap de setmana de la Fira.

D'altra banda, la pàgina de Facebook de la Fira ha obtingut prop de 24.000 interaccions a les 93 publicacions que s'han fet durant el certamen.

Anunci de la temàtica de l'any 2022

La Fira Modernista de Terrassa de l'any 2022 estarà dedicada a la Universitat, coincidint amb el 120é aniversari de la col·locació de la primera pedra del Palau d'Indústries. La futura Escola Industrial va ser l'origen dels estudis universitaris a la ciutat de Terrassa i va convertir-se en un puntal de referència de l'ensenyament universitari i de l'estudi de les enginyeries a més d'important catalitzador d'un campus urbà que en l'actualitat projecta la ciutat a l'exterior i la posiciona com un referent universitari dins i fora del país.

La Fira Modernista de Terrassa retrà així homenatge als 120 anys de vida universitària a la ciutat i a l'aposta que Terrassa va fer a finals del segle XIX i principis del XX per l'educació com a vehicle cap a una ciutat més moderna, pròspera i progressista a través d'uns estudis superiors reglats i de qualitat.