Policia Municipal i Mossos d'Esquadra consoliden els dispositius conjunts a la ciutat per prevenir els robatoris amb força

A la Junta de Seguretat, que s'ha celebrat aquest matí a l'Ajuntament, s'ha fet balanç i anàlisi de la situació de la seguretat a la ciutat

La coordinació i treball conjunt entre els cossos de seguretat de Policia Municipal de Terrassa i el de Mossos d'Esquadra que es realitza a la ciutat, ha estat un dels temes que més s'ha destacat a la reunió de la Junta Local de Seguretat que s'ha celebrat aquest matí a l'Ajuntament de Terrassa. En aquest sentit, s'ha posat en valor els dispositius que es realitzen conjuntament a la ciutat entre ambdós cossos amb l'objectiu de prevenir els robatoris amb força, així com altres actuacions de prevenció de fets delictius. 

La Junta Local de Seguretat de Terrassa és l'òrgan format per representants dels diferents cossos policials i de seguretat a la ciutat presidida per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i ha comptat amb la participació del Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Entre les dades presentades, s'ha constatat que Terrassa segueix estant per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa a fets delictius. 

En aquest sentit, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut explicar que «tot i així, som conscients que tenim davant nostre un gran repte com és el de millorar la percepció de seguretat a la ciutat i per això creiem fermament en què cal intensificar la coordinació entre cossos i poder dedicar recursos a la tasca de proximitat». L'alcalde considera que «hem de disposar de més agents a la ciutat i que la Policia Municipal pugui dedicar-se a aquesta funció més preventiva i pedagògica, de carrer»

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha manifestat que "Terrassa és una ciutat segura. Els indicadors de seguretat es situen un una ràtio de 50'2 fets per cada mil habitants, una xifra més baixa que la del conjunt de Catalunya, amb un 61'6". A més, el conseller ha explicat que "en els darrers dos anys s'han incorporat 31 nous agents de seguretat ciutadana a Terrassa, el que representa un augment d'un 25,2%".


Presentació de dades

A la Junta Local de Seguretat, que s'ha celebrat al Saló de Sessions, s'ha fet balanç dels fets delictius i actuacions realitzades a la ciutat en el darrer any. Per part del Cos de Mossos d'Esquadra, s'ha explicat que els fets delictius a la ciutat es mantenen en xifres pràcticament iguals a les de 2019, augmentant però les detencions en un 11,1%, un fet que evidencia l'eficàcia en la tasca policia. Pel que fa als furts, s'han reduït en un 9,4%; els robatoris en força un 4,8%; i els delictes contra el patrimoni, un 2,1%. 

Pel que fa a les dades presentades per la Policia Municipal de Terrassa, aquestes reflecteixen el retorn a una normalitat per-pandèmia. Així, les actuacions de trànsit  arriben al 23% del total d'intervencions policials, on els accidents de trànsit han augmentat especialment pel retorn de la mobilitat anterior a la Covid-19. També han augmentat el nombre d'accidents amb ferits (41%), sent aquests la majoria, un 39%, amb ferits lleus. També ha hagut un increment de les denúncies, amb un 35,21%, amb una incidència especial a les zones de càrrega i descàrrega -fruit d'una major activitat econòmica- i de les denúncies en matèria de documentació del vehicle, amb més de 3.300 denúncies interposades.

Pel que fa a la tasca pedagògica del Cos, les sessions formatives, que s'han pogut recuperar després del confinament, han arribat a 6.542 alumnes en aquest mateix període. Finalment, les denúncies per violència de gènere han minvat un 16,28%, amb un total de 72 denúncies instruïdes. Respecte a la violència domèstica, s'han realitzat 31 denúncies, el que ha suposat un augment del 19,23%.

A la Junta de Seguretat Local, a més de l'alcalde i el conseller d'Interior, hi ha assistit la tinenta d'alcalde, Lluïsa Melgares, i el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero; l'intendent major de la policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores; l'intendent cap de Mossos d'Esquadra ABP Terrassa, Marc Antoni Caparròs; l'inspector cap de la Comissaria de la Policia Nacional, Francisco Javier Guerra; el sergent segon comandant de la Guàrdia Civil de Badia, Daniel Herrero; l'inspector cap de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord de Bombers, Eduard Martínez; i una representació dels Agents Rurals.