La Mostra del Coneixement engega aquest octubre amb novetats destacades adreçades a la ciutadania i, en especial, als centres de secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat

Organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Universitats i Transferència de Coneixement, presenta com a principal novetat 10 conferències, que sota el nom de TU. TOP TEN, abordaran temàtiques de màxima actualitat

Mostra del ConeixementLa Mostra del Coneixement d'aquest any s'inaugurarà divendres 6 d'octubre a les 12.30 h a la sala d'actes del Vapor Universitari de Terrassa amb la ponència: "Una revolució necessària: l'Adolescència", a càrrec de la doctora Rosa Casafont, metge i experta en neurociència i neurobiologia del comportament, creadora del Mètode Thabit i autora de diversos llibres sobre l'estudi de el cervell i la pedagogia aplicant aquests camps en benefici del procés educatiu. 

La xerrada inaugural s'inclou dins el cicle de 10 conferències que entre els mesos d'octubre i maig abordaran diferents temàtiques d'actualitat. Sota la denominació de TU. TOP TEN, aquesta iniciativa representa una de les principals novetats de la Mostra del Coneixement d'enguany i les diferents ponències programades tractaran temes com ara el ciberassetjament, l'ús de les pantalles, la salut mental o la intel·ligència artificial, entre d'altres, a càrrec de periodistes com Mariola Dinarés, divulgadors com Joan Anton Català, o investigadors i científiques com Rosa Casafont o Gemma Viscasillas.

El regidor d'Universitats i Transferència de Coneixement, Pep Forn, explica que: "En la constant revisió que fem dels programes que engeguem dins del Servei, introduïm el TU. TOP TEN que girarà a l'entorn de diferents aspectes o temàtiques que hem detectat que són molt sensibles i que afecten directament als i les joves en el seu dia a dia. Les sessions abordaran aspectes com l'ús del mòbil, la salut emocional o l'educació afectivo-sexual, entre d'altres. Un seguit de temes que creiem, poden aportar contingut, convidar a la reflexió i, sobretot, ser de molt interès tant per a l'alumnat, com també per a les seves famílies, el professorat i la ciutadania en general".

La Mostra del Coneixement arriba a la dotzena edició amb un replantejament de les sessions amb l'objectiu de fomentar les vocacions STEAM i difondre els àmbits de la recerca, la ciència i la innovació entre els més joves i despertar el seu interès en els estudis vinculats amb la ciència, la tecnologia, l'enginyeria o les matemàtiques. Les sessions tenen diferents formats: jornades, mercats, tallers, conferències o visites guiades.

Aquest any, el projecte Mostra del Coneixement del Servei d'Universitats i Transferència del Coneixement ha estat reconegut com a Bona Pràctica 2023 per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.