La Policia Municipal impulsa la campanya ‘Fem Equip, Fem Policia' per atraure nous perfils professionals al cos

Properament s'obrirà una convocatòria de 46 noves places d'oferta pública 

Amb el lema ‘Fem Equip, Fem Policia', la Policia Municipal posa avui en marxa una campanya de comunicació per informar sobre la convocatòria de 46 places d'oferta pública al cos que s'obrirà properament i animar a totes aquelles persones que s'hagin plantejat desenvolupar-hi la seva carrera professional a presentar-s'hi.

La campanya, que es durà terme a través de xarxes socials, incideix en els valors que han de tenir els candidats i candidates que vulguin incorporar-se al cos: la vocació de servei, la integritat, l'empatia i el coratge. Alhora pretén informar sobre les oportunitats de desenvolupament professional que ofereix el cos. S'expliquen les opcions i recorreguts professionals que es poden trobar i es fa un repàs de les diverses unitats de la Policia Municipal, que engloben especialitzacions de policia de barri, relacions amb la comunitat, la vigilància territorial, el trànsit i la seguretat viària, l'atenció a la víctima, la instrucció de diligències penals o les inspeccions administratives, entre d'altres.

Per això s'ha realitzat un vídeo promocional amb testimonis del propi cos, així com baners informatius que volen traslladar als ciutadans i ciutadanes aquestes possibilitats laborals que els pot oferir accedir a la Policia Municipal. L'objectiu és animar a aquells perfils professionals que podrien desenvolupar la seva carrera al cos a presentar-se a la convocatòria, que està previst que s'obri el segon trimestre d'aquest any.


Feminitzar el cos

Un altre dels objectius de la convocatòria és feminitzar la Policia Municipal, que actualment compta amb un 16,03% de dones, per donar un impuls a la igualtat de gènere i assolir una presència equilibrada entre homes i dones. Per això s'ha treballat tenint en compte la perspectiva de gènere i que reserva un màxim de 40% de les places a dones per tal d'avançar de manera efectiva i real en la construcció d'un cos més inclusiu, paritari, modern i representatiu de la societat a la qual serveix. La campanya informativa vol incentivar que més dones s'animin a presentar-se a les oposicions per tal de, en un futur, desenvolupar la seva carrera professional dins el cos.


Xerrades informatives

S'ha planificat una xerrada informativa, de la mà de Foment de Terrassa, que es durà a terme el dia 7 d'abril, a les 10 h, a la sala d'actes, per donar a conèixer la professió de policia municipal a totes les persones interessades que s'estiguin plantejant formar part del cos i que vulguin conèixer testimonis i estratègies per a la preparació del procés de selecció, així com incentivar de manera especial la presentació de dones al procés de selecció.

El 8 d'abril, també a les 10 h, a Foment de Terrassa, es durà a terme una xerrada informativa per donar a conèixer el taller informatiu de suport a la preparació del procés de selecció específic per a dones que organitza foment, amb la intenció d'afavorir la igualtat en la representació d'aquesta professió.

Més informació de les xerrades i inscripcions a:

Xerrada 7 d'abril
https://terrassaocupacio.cat/ca/cercador-de-formacio/?tipus=7&idFormacio=4189&cercador=1

Xerrada 8 d'abril
https://terrassaocupacio.cat/ca/cercador-de-formacio/?tipus=7&idFormacio=4190&cercador=1


Convocatòria

La informació, els terminis, requisits i fases del procés selectiu es podran trobar a l'oferta publica d'ocupació de l'Ajuntament quan es publiqui la convocatòria. Un cop es publiqui també se n'informarà la web i xarxes socials de la Policia Municipal i de l'Ajuntament.