La prova de sirenes de risc químic de la Generalitat es farà a Terrassa dimecres, 15 de novembre

L'activació de les sirenes es preveu en cas que calgui el confinament de la població amb motiu d'un accident químic greu

El proper dimecres, 15 de novembre, a les 11 h, Protecció Civil de la Generalitat ha planificat una prova de sirenes al Vallès Occidental i altres comarques, en el marc dels Plans de Protecció Civil per emergències químiques (PLASEQTA i PLASEQCAT). El dia de la prova s'activaran les sirenes de risc químic ubicades al municipi i, a més de sentir la sirena, la població rebrà una alerta al telèfon mòbil, seguint el procediment de l'anterior prova del sistema d'alertes, efectuat el passat 14 de setembre.

L'activació de les sirenes de risc químic es preveu en cas que calgui el confinament de la població, amb motiu d'un accident químic greu, que pugui afectar la població. Per a aquesta prova, però, no s'ha previst practicar la mesura de l'efecte bombolla o confinament.

Des de l'Ajuntament es fa extensiva també la recomanació a la ciutadania de participar a l'enquesta habilitada per Protecció Civil que s'enviarà als telèfons mòbils per tal de reportar el grau d'audició de les sirenes i la recepció de l'alerta al mòbil.

La finalitat del sistema d'avisos és alertar de la manera més ràpida possible a la població que es trobi en zones vulnerables de l'existència d'un accident en una indústria o instal·lació i, en conseqüència, calgui adoptar les mesures preestablertes de confinament o evacuació.


Tres senyals d'un minut de durada

El so d'una sirena de risc químic són tres senyals d'un minut de durada, separats per silencis de cinc segons; mentre que el so del final de l'alerta és un senyal continu de 30 segons de durada.

Les mesures d'autoprotecció que cal seguir en cas d'emergència per risc químic són:

    • Tancar-se a casa o quedar-se a l'interior de l'edifici més proper
    • Aturar els sistemes de climatització
    • No anar a buscar els infants a l'escola
    • Informar-se a través dels canals oficials i les xarxes socials de @trsemergencies
    • No sortir fins que no ho comuniquin les autoritats o fins que no se senti el senyal de final de l'alerta