La Seu d'Ègara acollirà una jornada dedicada a l'aplicació de les noves tecnologies al patrimoni

La jornada tindrà lloc el 27 de novembre amb la intervenció d'especialistes provinents de diferents institucions i universitats

Jornada Art i Patrimoni a la Seu d'ÈgaraLa Seu d'Ègara acollirà el proper 27 de novembre la jornada «L'aplicació de les noves tecnologies a la història de l'art antic i medieval. Estat actual i reptes de futur». L'activitat, que comptarà amb la participació d'especialistes provinents de diferents institucions i universitats fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa amb l'associació Terrassa amb la Seu d'Ègara (TASE), i la xarxa CORE de Patrimoni Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que agrupa més de 40 grups i centres de recerca, instituts, escoles i departaments universitaris, així com infraestructures de recerca i serveis cientificotècnics en col·laboració amb el sector públic i privat.

L'escenari d'aquesta trobada serà la Seu d'Ègara, un conjunt monumental que ja ha estat escenari d'iniciatives que demostren aquesta transició digital, com el videomapping realitzat l'any 2019, o la fotogrametria digital de Sant Miquel impulsada per l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica. Recentment, en el marc del projecte Giravolt de la Generalitat de Catalunya, s'han escanejat 10 objectes del fons del Museu de Terrassa corresponents a les etapes ibèrica i romana. 

Sota aquesta premissa, la VI Jornada Art i Patrimoni a la Seu d'Ègara vol acostar la ciutadania a una nova manera de mirar el patrimoni cultural i, alhora, crear un espai de reflexió i debat sobre el paper de les noves tecnologies.

Al llarg de la Jornada, els i les ponents participants analitzaran nous instruments digitals que permeten avançar en el coneixement dels monuments i les obres d'art (digitalització 3D, realitat virtual, immersiva i augmentada, videomapping).

La jornada, que comptarà amb diferents xerrades i exposicions, culminarà amb la Taula rodona «Nous públics per a una nova cultura» abans de finalitzar amb un tastet d'experiències immersives a càrrec de la xarxa CORE de Patrimoni Cultural de la UAB i del projecte Giravolt.