La Seu d'Ègara, la Casa Alegre de Sagrera i l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa renoven el distintiu de qualitat turística del SICTED

La ciutat s'emporta 11 de les 28 certificacions de la comarca

La Seu d'ÈgaraLa Seu d'Ègara, l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa i la Casa Alegre de Sagrera han renovat enguany el distintiu de Compromís de Qualitat Turística que atorga el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED).

El SICTED és un sistema integral i permanent per a la gestió de la qualitat a les destinacions turístiques, impulsat per Turespaña i la Federación Española de Municipios y Provincias, que està enfocat a la millora contínua i a posar en valor els recursos turístics dels territoris, a més d'incrementar la competitivitat de les destinacions turístiques. El seu reconeixement acredita l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua per part d'una empresa o servei turístic públic o privat.

Poden optar a aquesta certificació diferents serveis i empreses del territori relacionades amb el turisme. Per a obtenir-la, cal subscriure un protocol d'adhesió i dur a terme tot un procés de formació i avaluació. El primer equipament municipal a fer-ho va ser l'Oficina de Turisme, que el 2013 va subscriure el protocol i el 2014 va obtenir la certificació, renovada ja en tres ocasions. El 2015 es va afegir la Seu d'Ègara, que ha renovat dos cops, i l'any passat ho va fer la Casa Alegre, que ara renova també la certificació.

Els beneficis per a les entitats o empreses adherides són, entre altres, l'impuls de la gestió de la qualitat, la millora del coneixement del sector, l'augment de la percepció de fiabilitat del servei per part del client i el prestigi de comptar amb un reconeixement de dimensió estatal. Les empreses i serveis distingits amb aquest reconeixement llueixen a l'entrada una placa que els identifica com a tals.

El SICTED ha atorgat enguany 28 distintius al Vallès Occidental, 11 dels quals a Terrassa. A més dels tres serveis municipals, han renovat també el restaurant La Pastora, Dinamic Solutions, CIMA, Hotel Terrassa Park, Emocions, Hotel Don Cándido, Hotel & Conference Center La Mola i Arqueolitic.