Les biblioteques públiques inicien la programació del cicle Acosta't a la lectura amb noves propostes

El cicle el formen diferents activitats, com tallers diversos i clubs de lectura

Acosta't a la lecturaAquest mes de setembre s'han iniciat les inscripcions als tallers i clubs de lectura i escriptura que organitza el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, de la mà de les diferents biblioteques de la BCT Xarxa del Servei de Biblioteca Pública de Terrassa, en el marc del cicle Acosta't a la lectura.

En total s'han programat un total de 48 clubs i tallers de lectura i escriptura que inclouen 30 adreçats a persones adultes, 3 per a joves i 15 dirigits a infants. D'entre aquests, 7 es mantenen en format virtual (6 d'adults i 1 infantil). Els clubs i tallers es portaran a terme entre els mesos d'octubre i juny.

Entre les novetats d'aquest curs trobem quatre nous clubs de lectura, tots a la Biblioteca Central de Terrassa:

  • Club de lectura Amb Nom de Dona. El seu objectiu és fer visible la figura de la dona en la literatura universal, ja sigui a través de les autores o de grans protagonistes femenines.
  • Club de lectura La llançadora, que vol donar a conèixer autors, autores i novel·les que d'alguna manera es poden la relacionar amb la història de Terrassa.
  • Club de lectura virtual, a través de l'aplicació Tellfy.
  • Tertúlia filosòfica on es debatran quatre temes combinant dues sessions per a cada tema. Una dedicada a la lectura i discussió d'un fragment rellevant sobre el tema de la sessió i la segona amb un cinefòrum relacionat amb el tema.

Des de fa anys, amb l'inici del curs escolar les biblioteques municipals posen en marxa aquest tipus d'activitats amb l'objectiu de fomentar la lectura i donar eines a les persones participants per millorar els seus processos de lectura i de creació literària. Alhora, es persegueix el compromís de fer que les biblioteques esdevinguin un punt de trobada on compartir l'experiència lectora enriquint la vida cultural de la ciutat.

Durant el curs passat, i donades les normes de seguretat i les restriccions marcades per la Covid-19, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va dur a terme una sèrie de tallers i de clubs de lectura adreçats a persones adultes i a infants, de manera virtual, aprofitant l'oportunitat que ofereixen les noves tecnologies. En aquest sentit, la plataforma de comunicació Tellfy ha ofert la possibilitat de poder continuar compartint estones de lectura i de trobada complint amb l'obligada distància social.

En el nou curs que ara enceta la BCT Xarxa, la intenció és la de continuar amb tota la programació de les biblioteques públiques de manera presencial, sempre i quan ho permeti la situació sanitària. A tal efecte, es mantindran totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per poder acollir de nou a tothom a les biblioteques de Terrassa.

De tota manera, també es mantindran alguns clubs de lectura virtuals per a totes aquelles persones que tinguin dificultats per assistir a les sessions presencials o que tinguin preferència pel format virtual.

Les inscripcions s'iniciaran el dia 13 de setembre. Cal adreçar-se a la biblioteca interessada per tal de formalitzar-la. També es pot contactar amb les diferents biblioteques a través dels canals habituals (presencialment, telèfon i correu electrònic). Trobareu tota la informació a les següents pàgines web: http://www.terrassa.cat/acostat i http://www.terrassa.cat/acostat-infantil.