Les piscines municipals reben més de 130.000 banyistes, un 27% més que l'any 2014

La nota mitjana atorgada a les instal·lacions ha estat de 8,6 sobre 10

Piscina de VallparadísLes piscines municipals de Terrassa han registrat aquest estiu 130.767 usuaris i usuàries des de l'inici de la temporada de bany, el 21 de juny, i fins diumenge, 30 d'agost. En comparació amb l'any 2014, el nombre de banyistes s'ha vist incrementat en un 27%, la xifra més alta dels darrers tres anys. Així, l'any 2013 es van registrar 117.756 usos, mentre que l'any passat el nombre va caure fins els 102.883, fruit d'un estiu amb molt episodis de pluja. El motiu principal d'aquest increment, a diferència de cursos anteriors, pot venir donat per la gran quantitat de dies de sol i calor que s'han viscut aquest estiu. Si l'any 2013 va ploure 9 dies i l'any 2014 aquesta xifra va pujar fins als 13, aquest estiu 2015 només s'han registrat 8 dies amb pluja en els 71 dies d'obertura de piscines. A més, segons el control de temperatura i clima que es porta des del Servei d'Esports municipal, aquest any el nombre de dies de sol ha superat de manera destacada als dies ennuvolats.

Segons l'enquesta de satisfacció de l'ús de les piscines municipals a l'estiu, un 88,6% dels i les banyistes se senten satisfets o molt satisfets de l'ús de les piscines municipals i atorguen una nota de 8,6 sobre 10 de mitjana a aquestes instal·lacions. Aquesta nota també ha pujat respecte a l'any passat, quan va ser d'un 8,3 sobre 10. Pel que fa a la valoració per part dels i les usuàries de les piscines municipals respecte al tracte personal, un 85,3% afirma que aquest és sempre correcte i que  qualsevol problema és solucionat de manera efectiva. Pel que fa al manteniment de les piscines, el 77% dels enquestats i enquestades creuen que és òptim.

Pel que fa a l'afluència per piscines, les piscines municipals de Sant Llorenç, les Arenes, la Maurina i Vallparadís, han registrat un increment d'usos respecte a l'any anterior. Vallparadís, la més gran i la que més visitants rep, ha registrat enguany 72.724 usuaris i usàries, seguida per la Piscina Municipal de les Arenes amb 25.668. Sant Llorenç i la Maurina han rebut aquest estiu 19.236 i 13.139 visitants respectivament.

Activitats a les piscines

Durant els mesos de juliol i agost, la Piscina Municipal de Vallparadís ha acollit tres festes d'inflables, a més d'animació totes les tardes dels dies laborables i activitats dirigides tots els dimarts i dijous al matí. El 19 d'agost s'hi va celebrar un assaig obert a la ciutadania de la Colla Castellera dels Minyons de Terrassa.

El 10 de juliol, a la piscina de Sant Llorenç s'hi va celebrar una Masterclass d'Aquagym i a la de la Maurina, el mateix dia, es va projectar una pel·lícula emmarcada en la programació especial del Plan Nacional sobre Drogues.