Prop de 500 persones participaran diumenge en la Pedalada de la Setmana de la Mobilitat 2019

És l'activitat més significativa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

L'acte més popular de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019 és la Pedalada, que se celebrarà diumenge, 22 de setembre, a partir de les 10.30 h. En l'edició d'enguany s'espera la participació d'unes 500 persones, que recorreran en grup els 8 km del circuit urbà dissenyat amb sortida i arribada a la Plaça Nova. El recorregut d'aquesta activitat, que no és competitiva i que té un caràcter festiu, passarà per la Rambla d'Ègara, l'avinguda de l'Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, cap a les 12.30 h. L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com una activitat de marcat caràcter lúdic. L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Com és tradicional, a les 10,30 h, l'hora prevista de la sortida, els participants que ho desitgin participaran en la "Imatge de la Bicicleta Humana", una acció que consistirà en la realització d'un circuit gegant amb forma de bicicleta. Aquest any, com a novetat, el punt de gravació serà mòbil, mitjançant un dirigible Zeppelin, que permetrà obtenir una imatge d'impacte.

L'organització recorda que tots els nens i les nenes que hi participin circulant amb la seva pròpia bicicleta han de poder anar en bici durant 8 km d'un circuit en el qual no hi ha grans pujades, però sí alguna rampa sostinguda. Les persones menors d'edat han de venir acompanyats d'una persona adulta. Les persones que participin a la pedalada rebran una ampolla d'aigua i una poma a l'arribada. Pel que fa a les afectacions a la mobilitat, s'aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de participants.

 

Fomentar l'ús de la bicicleta

Terrassa s'afegeix així a les pedalades que se celebren arreu de Catalunya amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i que es presenten amb el nom de "Pedala 2019". L'objectiu de l'activitat és fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià, com a vehicle sostenible, segur i saludable.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019, que se celebra del 16 al 22 de setembre sota el lema "Camina amb nosaltres!", vol promoure els hàbits de mobilitat més segurs i saludables, concretament els desplaçaments a peu, que a Terrassa representen gairebé el 60% dels desplaçaments que es fan a dins de la ciutat.