Prop de 8.000 visitants i 400 entrevistes de treball a la Fira Terrassa Tria Futur

Més de 1.000 persones han passat per les 28 xerrades organitzades

La fira d'orientació formativa i laboral Terrassa Tria Futur ha rebut la visita de gairebé 8.000 persones entre les dues jornades, els dies 6 i 7 de març, que han tingut lloc al Recinte Firal de Terrassa. La fira consolida la seva oferta i supera lleugerament les xifres d'assistència de l'edició anterior, amb un total de 7.919 visitants, pels 7.900 de 2023, amb una valoració molt positiva per part de les empreses, entitats i centres educatius participants.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, vol «agrair a les empreses, centres educatius i entitats participants la seva implicació organitzant totes aquestes activitats, que omplen de contingut i atractiu la Fira». Salvador destaca que «les entitats i les empreses s'han implicat a la Fira i molts ja ens han manifestat la seva intenció de seguir participant i implementar millores de cara a la següent edició».

En aquesta edició s'ha fet més evident la presència d'un perfil de públic més adult, gràcies, en gran part, a l'increment de la presència d'empreses i l'activitat vinculada amb ofertes de treball. També ha tingut especial incidència l'organització d'un espai d'Speed dating, la principal novetat d'aquesta edició, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Foment de Terrassa i 15 de les 27 empreses participants al certamen.

Al llarg dels dos dies, s'han fet entrevistes per cobrir 49 de les 171 ofertes de treball que gestiona actualment Foment. En total, s'han fet 429 entrevistes: 322 han estat entrevistes realitzades als estand d'empreses i 107 s'han fet a l'espai d'Speed Dating, on diverses empreses han aprofitat per connectar amb les persones que assisteixen al recinte.

La regidora d'Ocupació, Montserrat Caupena, destaca que «les entrevistes de feina realitzades, gràcies a la col·laboració entre Foment de Terrassa i les empreses,  han afegit una nova dimensió a la Fira i han reforçat la seva doble vessant, educació i ocupació, en un pas endavant més per posar en contacte aquests dos mons». Caupena senyala que «l'objectiu és ajudar les persones a trobar quin és l'itinerari que més s'ajusta al seu perfil, perquè una bona orientació és fonamental per ajudar a construir un projecte de vida i també per millorar l'ocupabilitat i per impulsar l'economia».

D'altra banda, les 28 xerrades organitzades per diferents serveis municipals, entitats i empreses han tingut una bona acollida, amb una participació de més d'un miler de persones (1.003). Una d'aquestes xerrades s'ha adreçat exclusivament a empreses, comptant amb la presència de representants de 17 companyies. A banda de les xerrades, durant els dos dies els expositors han organitzat unes 170 activitats més, com ara tallers, demostracions, jocs participatius, etc., que igualment han tingut una gran acollida.


Desglossat de visitants

Distribució per franges horàries:

- Dimecres, 6 de març
    • Matí:   3.200
    • Tarda: 1.100
    • Total:  4.300 persones

- Dijous, 7 de març 
    • Matí:   2.860
    • Tarda:    759
    • Total:  3.619 persones

Total assistència els dos dies de Fira: 7.919 persones.

A la Fira han estat presents 9 dels 10 sectors que contempla la classificació FPCat: agroalimentari, serveis a les empreses, manufacturer, salut i atenció a les persones, indústria del metall i mobilitat, oci i benestar, energia i sostenibilitat, químic i transformació digital. 

Han participat 40 centres de formació postobligatòria de tota mena, tant de secundària com centres universitaris amb presència a Terrassa; 27 empreses de la ciutat, serveis de l'Ajuntament i altres institucions i 20 entitats relacionades amb la formació. En total, hi han participat 91 expositors. Cal remarcar la implicació dels centres educatius i la seva participació activa. A més, quatre serveis municipals (Joventut, Universitats, Educació, Foment de Terrassa) han comptat amb punts d'orientació durant la fira, i també han estat presents altres serveis municipals.

La Mostra, del 13 al 21 de març

El projecte Terrassa Tria Futur segueix aquesta setmana amb la Mostra d'Ensenyament, que tindrà lloc del 13 al 21 de març, que s'adreça específicament a alumnat de 4rt d'ESO. La Mostra segueix amb el format descentralitzat per facilitar els desplaçaments de l'alumnat des dels centres participants i es farà simultàniament a tres espais: La Baumann, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic President Macià. S'hi han inscrit 18 centres de secundària públics i concertats i dues entitats que treballen en l'àmbit de l'orientació amb persones joves, i es preveu que passin prop de 1.500 persones.

En aquestes sessions l'alumnat assistent es distribueix en grups separats: d'una banda, les persones que volen cursar estudis universitaris i, de l'altra, les que opten pels cicles formatius. Cada grup assisteix a una orientació grupal en què s'expliquen els requisits per a accedir als estudis que volen fer, les diferents opcions que hi ha, etc. També es resolen dubtes concrets.

Seguint amb l'aposta per l'orientació, el lloc web www.triafutur.terrassa.cat continua funcionant com a repositori de continguts permanent, recopilant nombroses xerrades i vídeos informatius de les edicions anteriors, que constitueixen un extens banc d'informació per a les persones de totes les edats que volen formar-se.

Terrassa Tria Futur és fruit del treball conjunt de diversos serveis municipals, amb la col·laboració de nombrosos centres de formació, empreses i entitats. El projecte compta també amb aportacions materials i econòmiques de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i la Unió Europea, a través del programa EULEP.