Rebuig i condemna de l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya pel presumpte feminicidi de dues veïnes de la ciutat al Pakistan

Minut de silenci al Raval de MontserratLa ciutat de Terrassa ha celebrat aquest migdia una concentració per guardar un minut de silenci com a mostra de condol i de rebuig pel presumpte feminicidi comès a Pakistan aquest passat cap de setmana. La convocatòria, que ha tingut lloc al Raval de Montserrat, davant de l'edifici consistorial, ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, així com de membres de la Corporació Local i dels cossos de seguretat. L'alcalde i la consellera s'han reunit per valorar la situació i actuar de forma coordinada davant un possible cas tan extrem de violència masclista.

Tot i la incertesa sobre aquest cas, pel fet que no ha tingut lloc a Catalunya, les dues institucions, des dels primers moments que es va saber la notícia, van començar a treballar per aclarir què ha passat amb aquestes dues joves i s'han activat els serveis de que disposen les dues institucions davant aquesta expressió de violència masclista.

Seguint el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa, s'ha decretat dol oficial des d'avui i durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals. En les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà un minut de silenci a l'inici i s'il·luminaran de lila el Monument a la Dona i els centres cívics municipals.

Tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Igualtat i Feminismes, es condemnen i lamenten aquests assassinats i, alhora, es reitera el compromís de treballar per a l'eradicació de qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel seu record.

Davant la complexitat del succés ocorregut, des d'ambdues institucions es vol posar en valor la coordinació i el treball conjunt engegat des del passat cap de setmana, tant des de l'Ajuntament, la conselleria i els cossos de seguretat, com des dels ministeris d'Exteriors i Interior del Govern de l'Estat, entre d'altres.