Restriccions de trànsit i afectacions del transport públic per la Festa Major de Terrassa

La Rambla d'Ègara es tallarà demà a la nit entre la plaça del Doré i Arquímedes

La ciutat es prepara per celebrar la seva Festa Major, des de divendres i fins dimarts. Els serveis municipals i les entitats ciutadanes implicades enllesteixen els darrers preparatius mentre la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles s'estan acabant de bastir. La nit de demà dimecres, 27 de juny, començaran a aplicar-se les restriccions de trànsit necessàries per a la l'organització dels actes i per garantir la seguretat d'una festa molt participativa, amb presència massiva de persones al carrer. La Rambla d'Ègara es tallarà demà a les 23.30 h, des de la plaça del Doré fins al Centre Cultural, a l'alçada del carrer d'Arquímedes. Enguany, aquesta artèria continuarà tancada unes tres setmanes, ja que està previst fer els treballs de conservació i millora del paviment en el tram comprès entre el Parc dels Catalans i la plaça d'Anselm Clavé. Les obres s'iniciaran tot just després de Festa Major i es perllongaran fins el 19 de juliol.

També es tallaran al trànsit de vehicles el dimecres, 4 de juliol, altres vies principals com l'avinguda Josep Tarradellas, l'avinguda Abat Marcet i la ronda de Ponent, que estaran tancades entre les 21 h i la mitjanit, amb motiu del castell de focs, punt i final de la Festa Major.

L'Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel centre, sobretot de dijous a dilluns, i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. S'aconsella evitar els carrers d'Arquímedes i de Galileu i utilitzar les rondes com a itinerari alternatiu.

 

Transport públic

Totes les línies d'autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers d'Arquímedes i de Galileu a partir del dijous, dia 28 de juny, i fins al dilluns, 2 de juliol, realitzant les parades que tenen assignades en aquests carrers d'acord amb el plànol adjunt. Les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 oferiran servei fins a les 3 h de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Divendres i dissabte el Bus de Nit estarà en servei fins a les 5 h de la matinada, i el diumenge la línia 9 allargarà el servei fins a les 5 h de la matinada, per tal de donar servei a la parada més propera de la Carpa de Vallparadís (parada Arxiu Comarcal).

El dimecres, 4 de juliol, en finalitzar el Castell de Focs i el Rom Cremat, també hi haurà un servei especial de les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 que sortirà de la plaça de Lluís Companys i que arribarà als barris.

Tots aquests serveis de transport nocturn comptaran amb el servei de "parada intermèdia". Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat, ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta.

El divendres, dissabte, diumenge i dilluns, els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al programa de Festa Major (www.terrassa.cat/festamajor). També podeu consultar els canvis de mobilitat durant la Festa Major a www.terrassa.cat/transit i seguir @trsmobilitat al Twitter.

Pel que fa al servei de taxi, la parada de la Rambla d'Ègara, entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc, es trasllada al carrer Columel·la des de les 7 h del dijous, 28 de juny, fins a les 6 h del dimarts, 3 de juliol. També hi ha una altra parada davant el Cap Rambla.

 

Informació de servei

A www.terrassa.cat/festamajor podeu consultar el programa i la informació útil i de serveis de la Festa (afectacions de trànsit, possibles canvis en el programa, etc). També podeu fer seguiment a través de les xarxes socials de l'Ajuntament: www.facebook.com/ajterrassa, https://twitter.com/ajterrassa; i de Mobilitat, al Twitter @trsmobilitat i el web www.terrassa.cat/mobilitat