Se suprimeix el servei de zona blava a Terrassa fins el 29 de març

El Govern municipal ha acordat avui noves mesures per fer front a la situació causada pel Covid-19

Des d'avui mateix, queda suprimit el servei de zona blava a tota la ciutat, supressió que serà efectiva fins el 29 de març, i la ciutadania terrassenca no haurà de pagar cap taxa per cap servei no prestat durant l'emergència generada pel Coronavirus. En el decurs dels pròxims dies el Govern municipal anunciarà les noves mesures fiscals que aplicarà l'Ajuntament per ajudar a pal·liar l'impacte que aquesta emergència està causant entre comerç, empreses i autònoms. Aquestes decisions s'han pres en el marc del Comitè de seguiment d'emergència reunit aquest matí a l'Ajuntament de Terrassa i presidit per l'alcalde, Jordi Ballart, per analitzar la situació creada pel Coronavirus a la ciutat, que des d'ahir té activada la fase d'Emergència-1 del Pla d'Emergència Municipal. El Govern municipal analitzarà en les pròximes hores els efectes que pot tenir la declaració de l'estat d'alarma per part del Govern de l'Estat.  Totes les mesures preses a la ciutat fins ara poden canviar en les pròximes hores en funció de les mesures que dicti el Govern de l'Estat en aplicació del decret de l'estat d'alarma. 

Pel que fa al transport públic, en compliment de les mesures aprovades en l'àmbit estatal i autonòmic, al llarg del dia d'avui ja s'està començant a implementar la mesura de no permetre una ocupació superior a 1/3 dels vehicles de TMESA, i que els conductors/es dels autobusos no venguin bitllets ni donin bescanvis. També quedarà tancat l'accés davanter als vehicles, raó per la qual els passatgers hauran d'entrar per la segona porta i acostar-se a la màquina validadora per validar el títol de transport. A l'interior dels autobusos hi ha cartells informatius sobre mesures d'higiene i de distància entre passatgers que han de prendre les persones usuàries. Els títols s'han de comprar a les màquines exteriors de l'Oficina de Mobilitat o Mútua de Terrassa o als estancs habituals. L'Oficina de Mobilitat restarà tancada, atenent la resolució de la Generalitat de Catalunya. 

Tot i que la mobilitat i l'activitat ciutadana a la via pública minvarà substancialment, l'Ajuntament ha previst posar cartells informatius als parcs i zones de jocs infantils, informant de les mesures decretades per l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament. 

En cas de defuncions per Coronavirus, Funerària no farà vetlla ni cerimònia. Així ho va acordar ahir l'empresa, una decisió que concorda amb la RESOLUCIÓ SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, emesa ahir pel Departament de Salut de la Generalitat, que decreta, en l'àmbit dels serveis funeraris, la suspensió de les activitats de vetlla de les persones mortes per la COVID-19 en instal·lacions públiques i privades.

 

Atenció ciutadana

Des d'ahir divendres, el servei gratuït d'atenció telefònica 010 ha ampliat el seu horari per donar resposta a les consultes de la ciutadania relacionada amb el funcionament dels serveis i equipaments municipals en relació a les mesures adoptades d'acord amb el Pla d'Emergència Municipal.  D'aquesta manera, l'horari d'atenció telefònica a la ciutadania ara és de 8 a 22 h de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana l'atenció telefònica es fa de 9 a 21 h. Els anteriors horaris eren de 8 a 19 h, de dilluns a dijous i de 8 a 14.30 h els divendres, mentre que els caps de setmana, el servei d'atenció telefònica 010 no oferia servei d'informació i tràmits a la ciutadania. Totes aquelles persones que vulguin accedir al servei des de fora del municipi, també poden gaudir d'aquesta gratuïtat trucant al 900 922 010.

Per altra banda, l'Ajuntament emet informació a la ciutadania de manera constant a través de les xarxes socials, informació que també publica a la web www.terrassa.cat/coronavirus.