TAIGUA inaugurarà les seves noves oficines i instal·lacions al barri del Segle XX el pròxim dia 22 de gener

Tenen 3.280 m² i estan situades a la plaça de Jaume Jover núm.1, a la confluència amb la carretera de Rubí i el carrer del Pare Font

L'Ajuntament ha endegat aquesta setmana una campanya divulgativa per donar a conèixer el canvi de seu de l'empresa municipal TAIGUA. Després de cinc anys instal·lada al carrer de la Societat núm.30, es trasllada ara a unes noves instal·lacions més modernes, accessibles i sostenibles amb la voluntat d'oferir un millor servei a la ciutadania. Un canvi necessari un cop ha finalitzat el contracte de lloguer amb l'anterior concessionària del servei d'abastament d'aigua.

La nova seu està situada a la plaça de Jaume Jover núm.1, on té l'entrada; a la confluència amb la carretera de Rubí i el carrer del Pare Font, a barri del Segle XX, en una antiga nau en desús que durant anys va ser el concessionari i taller d'una marca de vehicles i que TAIGUA ha llogat per quinze anys. Els dos accessos per vehicles estan situats en els carrers del Pare Font i de Baldrich, just al costat de l'Arxiu Comarcal. TAIGUA compta, actualment, amb una plantilla de més d'un centenar de persones.

La nova seu ocupa un espai diàfan, de 3.280 m² de superfície, de planta baixa i pis on, a diferència de les antigues instal·lacions, TAIGUA ha guanyat en amplitud i espai pel que fa a la zona d'atenció ciutadana, de tallers, de sales de reunions i aconsegueix una millor organització dels despatxos, entre altres dependències, que en l'actual seu del carrer Societat estan dispersos per diferents edificis de Mina Pública. Les obres de rehabilitació per adequar l'interior han consistit, doncs, en actuacions per fer que l'immoble sigui accessible, ambientalment eficient, adequant els espais i instal·lant una nova escala interior.

Els treballs van començar abans de l'estiu de 2023, amb un pressupost de licitació d'1.496.989 euros (IVA inclòs). Paral·lelament, i durant aquests mesos, s'ha retirat el fibrociment i reparat les cobertes de l'edifici per millorar les condicions tècniques i d'aïllament, adequant 2.885 m² de teulada i instal·lant plaques fotovoltaiques. El pressupost de licitació de les actuacions a la coberta ha estat de 278.571 euros (IVA inclòs).

 

Més informació:

https://taigua.cat/

https://www.terrassa.cat/cicle-de-l-aigua