Terrassa acollirà diferents activitats per commemorar les Jornades Europees de Patrimoni

Del 8 al 10 d'octubre i amb el lema «Un patrimoni per a tothom» el Museu de Terrassa ha preparat una programació que inclou jornades de portes obertes, així com tallers o conferències

Jornades Europees de Patrimoni 2021Terrassa se suma, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l'organització de diverses activitats. Les jornades tenen lloc els dies 8, 9 i 10 d'octubre sota el lema "Un patrimoni per a tothom".

Les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya celebren enguany el seu 30è aniversari i s'han convertit en la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni. Impulsades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, mitjançant aquestes jornades, Terrassa i un gran nombre de municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni.

El Consell d'Europa va crear les Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.

A través de diferents activitats gratuïtes, l'objectiu de les Jornades és apropar i conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa patrimonial del país, així com descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus.

Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Divendres 8 d'octubre, a les 17.30 h

«Pintem com a l'edat mitjana». Activitat familiar per a infants de 3 a 9 anys.

L'activitat permetrà a les persones participants posar-se a la pell d'una quadrilla de pintors i pintores del segle XII i conèixer com es pintava a l'Edat Mitjana, centrant-se en la tècnica de la pintura al fresc i aprenent a preparar el suport per poder pintar, quins pigments es feien servir i com s'obtenien.

Organitza: Museu de Terrassa

Col·labora: Parròquia de Sant Pere

Dissabte 9 d'octubre a les 10.30 h i a les 12 h

Visita comentada a les pintures de Tomàs Becket. Places limitades. Inscripcions: [email protected].

Organitza: Museu de Terrassa

Dissabte 9 d'octubre a les 17 h

Conferència «Les pintures de Tomàs Becket de Terrassa», a càrrec de Carles Sánchez.

Xerrada per conèixer les pintures murals de Tomàs Becket a l'Església de Santa Maria de Terrassa. La visita, adaptada per a persones amb diversitat auditiva, comptarà amb interpretació en Llengua de Signes Catalana (LSC).

Organitza: Catalonia Sacra

Places limitades. Inscripcions: https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/584.

[email protected]

Jornades de portes ofertes els dies 8, 9 i 10 d'octubre

Casa Alegre de Sagrera

Divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, diumenge, d'11 a 14 h

Castell Cartoixa de Vallparadís

Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19, diumenge, d'11 a 14 h

Seu d'Ègara

Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, diumenge, d'11 a 14 h

Més informació a:

https://www.terrassa.cat/jornades-europees-patrimoni-catalunya.

Millores a la Casa Alegre de Sagrera

D'altra banda, en els darrers mesos s'han dut a terme diferents actuacions de manteniment i rehabilitació a la Casa Alegre de Sagrera. Els treballs han consistit en l'impermeabilització de cobertes i l'aïllament de sostres, així com en la consolidació i sanejament de parets mitgeres i en la reparació i consolidació dels minarets o torrasses superiors que donen al pati de la Casa. A més, s'ha dut a terme la reparació dels falsos sostres del pis Fontanals.

A l'interior de l'edifici, també cal destacar la reparació, neteja i restauració del gran lluernari de vitrall que il·lumina el vestíbul i l'escala principal. També s'ha reparat la solera que el cobria, ampliant les obertures que permeten l'entrada de llum natural i instal·lant un sistema d'il·luminació artificial amb leds que permeten apreciar amb tots els seus detalls els dibuixos, escuts i els jocs de color dels 49 panells de vidres emplomats que componen la lluerna. A més, i paral·lelament a aquests treballs, també s'han fet tasques de neteja a les pintures murals que decoren les parets i al conjunt de l'escala noble que dona accés a la segona planta de l'edifici.