Terrassa acollirà una jornada internacional sobre l'Imperi bizantí

La Seu d'Ègara serà un dels temes que protagonitzaran aquesta jornada internacional que tindrà lloc a l'Auditori Municipal el dissabte 2 de febrer

Jornada Imperi bizantíTerrassa acollirà el proper dissabte 2 de febrer una jornada que girarà al voltant de diferents aspectes de la història de l'Imperi bizantí. La trobada s'emmarca dins de la celebració a Barcelona de les XVIII Jornades de Bizanci organitzades per la Sociedad Española de Bizantinística, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona i que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa.

En el marc d'aquesta trobada a Terrassa, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal, es desenvoluparan dues sessions al voltant de les relacions artístiques entre Bizanci i l'Occident llatí, on la Seu d'Ègara serà un dels temes protagonistes.

Per al tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado: "És un fet important que la ciutat de Terrassa sigui la seu d'una jornada de caràcter internacional on experts i especialistes d'arreu del món tindran l'oportunitat de conèixer, contextualitzar i posar en valor els elements que fan únic i singular el Conjunt Monumental de la Seu d'Ègara. Un fet que permetrà avalar i donar un nou impuls a la Candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni Mundial de la UNESCO, desprès que hagi passat a formar part de la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial."

D'una banda, la jornada de dissabte comptarà amb la conferència El transfondo paleobizantino de las pinturas de San Miguel, impartida per Carles Sánchez (Museu de Terrassa - UAB). A més, les persones participants tindran l'oportunitat de fer una visita guiada a la Seu d'Ègara. La jornada a Terrassa finalitzarà amb la celebració d'una taula rodona titulada La Seu episcopal d'Ègara i la seva decoració pictòrica: singularitat i reptes de futur, on experts de l'àmbit internacional exposaran el seu dictamen científic sobre el valor universal de les Esglésies de Sant Pere. La taula, presidida per Domènec Ferran (Museu de Terrassa) comptarà amb la participació de Athanassios Semoglou (Aristotle University of Thessaloniki), Manuel Castiñeiras (catedràtic d'Història de l'Art de la UAB) i Carles Sánchez (Museu de Terrassa - UAB).

Les XVIII Jornades de Bizanci comptaran amb una vintena de sessions, que tractaran temes al voltant de la història política, militar, econòmica i eclesiàstica o aspectes relacionats amb  la literatura, l'art, el dret o la ciència en temps de Bizanci.

Participaran 115 especialistes en la cultura de l'Imperi bizantí en un arc cronològic que abasta des de la fundació de la seva capital Constantinoble en el segle IV fins a la desaparició de l'antic estat romà d'Orient en el segle XV. Entre els participants, destaca l'assistència d'una quarantena d'experts procedents dels Estats Units, Grècia, França, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Rússia, Geòrgia, Portugal o Turquia.