Terrassa acull la celebració del I Congrés "Dret i Animals" del Vallès Occidental

El regidor de Benestar Animal, Noel Duque, participarà en la taula rodona

L'Ajuntament de Terrassa col·labora en el I Congrés sobre «Dret i Animals» del Vallès Occidental, que està organitzat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa i INERcids (Operadores jurídicos por los animales), i que se celebrarà, divendres, 29 de novembre, a la seu d'aquest organisme. El certamen comptarà amb la participació de juristes, advocats, polítics i membres del cos de forces i seguretat, i amb la col·laboració també dels ajuntaments de Vacarisses i Rellinars.

La inauguració, prevista per a les 9.30 h, anirà a càrrec del degà de l'Icater, Ignasi Puig; i de presidenta de la comissió de Dret Animal d'aquest organisme, Susanna Vilaseca. A continuació s'impartiran tres ponències titulades ‘Debat doctrinal sobre el be jurídic protegit en els tipus penals que afecten animals'; ‘Jurisprudència actual en matèria penal. Especial menció als animals silvestres" i ‘Delictes de maltractament, abandonament i abús sexual en animals. Desenvolupament en el procés penal'.

El regidor de Benestar Animal, Noel Duque, participarà en la taula rodona que porta per títol ‘Jurisdicció administrativa vs. jurisdicció penal. Compatibilitats i exclusions d'actuació', a les 17 h, per oferir la seva visió pràctica de l'administració, i estarà acompanyat per la caporal responsable del Grup de Delinqüència Urbana de cos dels Mossos d'Esquadra a Terrassa, Lourdes Martínez; i la jutgessa i membre expert d'INTERcids, Judith Mínguez López.

L'acte de clausura està previst per les 19 h i anirà a càrrec de l'advocada, Magda Oranich, presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB).