Terrassa acull una nova campanya per donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

S'inicia demà divendres amb la commemoració del Dia de la visibilitat lèsbica

L'Ajuntament de Terrassa impulsa per primera vegada la campanya ‘Terrassa amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere', que recull els actes que s'emmarquen en les jornades del Dia de la visibilitat lèsbica (26 d'abril), el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l'Alliberament LGBTI+ (28 de juny). La iniciativa pretén celebrar la diversitat de maneres de ser, fer i estimar, a través de l'organització de diferents actes i activitats organitzades per l'Ajuntament, així com per ens i entitats adherides al Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Terrassa (Pacte DASIG).

El tret de sortida serà demà divendres amb la commemoració del Dia per la visibilitat lèsbica, amb una concentració, a partir de les 12 h davant l'atri de l'Ajuntament, en què es llegirà el manifest de la FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales), a càrrec d'Anna Carmona, ginecòloga de l'ASSIR CAP Rambla i de l'Hospital Mútua de Terrassa, i on hi participarà també la regidora d'LGTBIQ de l'Ajuntament, Gracia García.

 

Més de 20 activitats

En total, la campanya proposa una vintena d'activitats, d'entre les quals destaca l'exposició ‘Som així! Quotidianitats Lesbianes', organitzada per l'Associació LGTB Terrassa, que es podrà veure al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany a partir del 6 de maig; o la xerrada ‘Una ciutat sense armaris', a càrrec de l'AMPA Serra de l'Obac, oberta a tota la ciutadania, que tindrà lloc el 23 de maig, a les 17.30 h, a la mateixa escola, amb l'objectiu de conèixer diferents realitats familiars que existeixen a la ciutat. L'oferta s'amplia amb propostes de caire més cultural, com l'obra de teatre ‘Raphaële'; la projecció del film ‘L'Animale', dins el cicle Cinefòrum per la igualtat; o el procés de creació artística "La revolució del gènere i els afectes", amb l'entitat Lo Relacional i la participació del Grup de joves diversxs de Terrassa; entre d'altres.

Les biblioteques de la ciutat també se sumen a aquesta campanya amb diferents propostes, com una mostra de llibres, xerrades i tallers infantils i juvenils per acostar la realitat LGTBI+ a nous públics.

 

Commemoració dels 50 anys de la revolta d'Stonewall

Aquesta campanya coincideix amb el 50è aniversari de la revolta d'Stonewall, uns fets que van donar pas al Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI+, celebrat a tot el món, i que a Terrassa se celebrarà amb la projecció del documental ‘La rebelión de Stonewall', seguida d'una taula rodona amb diferents activistes històriques, a càrrec de l'Associació LGTB Terrassa; i una concentració institucional, el 28 de juny, que posarà punt i final a la campanya ‘Terrassa amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere'.