Terrassa celebra aquesta tarda l'entrada en servei del perllongament dels FGC amb festes al carrer a les tres noves estacions

L'alcalde i el president de la Generalitat presidiran l'acte institucional

Un dels nous túnels d'FGCTerrassa celebra aquesta tarda l'entrada en funcionament de les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat: Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides. L'Ajuntament ha organitzat festes d'inauguració a les tres noves estacions, amb la participació de diversos grups de cultura popular i tradicional de la ciutat.
 
La festa començarà de forma simultània a les tres estacions a les 17.45 h. a les estacions de Nacions Unides i Estació del Nord, amb tallers infantils, actuacions musicals i animació de circ, mentre que les Hortes dels Frares del Parc de Vallparadís (a pocs metres de l'estació Vallparadís Universitat) acolliran una gran festa amb grups de cultura popular de la ciutat. Les instal•lacions de les tres noves estacions podran visitar-se a partir de les 18 hores.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i altres autoritats faran un recorregut en metro des de l'estació de Nacions Unides fins la de Vallparadís Universitat. Les autoritats arribaran a l'estació de Nacions Unides a partir de les 16.45h. A les 17.10h l'alcalde, el president de la Generalitat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president de FGC, Enric Ticó, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i els representants dels grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa accediran a un dels trens i faran el trajecte fins l'estació Vallparadís Universitat, on hi haurà els parlaments oficials a les 17.30h.

Nova etapa per a la mobilitat
Amb l'entrada en funcionament de les tres noves estacions de la línia S1 dels FGC, s'inicia una nova etapa per a la mobilitat a la ciutat. El perllongament, l'obra pública més gran feta mai a Terrassa, proporciona a la ciutat un servei de metro que permetrà desplaçar-se en pocs minuts d'una punta a l'altra de la ciutat i connectar amb altres mitjans de transport, facilitant els desplaçaments interiors, però també cap a Barcelona i a la resta de municipis de la comarca. FGC ha calculat que el perllongament comportarà un augment de 5,5 milions de viatges l'any a la línia S1. A partir del 29 de juny, els tècnics municipals estudiaran l'impacte del metro en la mobilitat de la ciutat i en els propers mesos es començaran a aplicar a la xarxa d'autobusos urbans les modificacions necessàries per a adaptar els recorreguts i millorar la connectivitat. A més dels beneficis per a la mobilitat de la ciutadania, el metro reportarà un gran impuls al desenvolupament econòmic i al progrés de Terrassa, generant 45 llocs de treball directes i uns 1.250 d'induïts.