Terrassa commemora el Dia Internacional del Voluntariat amb diverses activitats a partir d'aquest dissabte

El 5 de desembre, el Punt i la Taula del Voluntariat publicaran un manifest

Punt del VoluntariatL'Ajuntament de Terrassa i les entitats de la Taula d'Entitats del Voluntariat s'afegeixen a la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) amb un seguit d'activitats a partir d'aquest dissabte. D'aquesta manera, consistori i entitats volen donar visibilitat al voluntariat de la ciutat i expressar el seu agraïment a les persones voluntàries de tots els àmbits. El programa inclou activitats de caire lúdic adreçades a diferents públics i també altres més encarades a la sensibilització i promoció del voluntariat.

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha recordat la importància d'aquesta diada «per donar protagonisme a les entitats i les persones que normalment estan a darrera, les que generalment no surten a la foto però molt sovint són una peça clau perquè les coses funcionin. En molts i molt diversos àmbits hi ha persones voluntàries posant el seu temps, les seves capacitats i la seva il·lusió al servei de la societat, ja sigui a les entitats de lleure, acompanyant persones grans, en situacions d'emergència o en els grans esdeveniments de ciutat, com el proper mundial d'hoquei femení. Per això, totes les ocasions que hi hagi per donar gràcies seran poques».

Les activitats obertes són les següents:

  • Dissabte 20 de novembre: escape room "Destiny: aconseguiràs salvar la humanitat?". Tindrà lloc a les 16.30 h a la plaça de les Teixidores. Activitat adreçada a joves de 14 a 35 anys, amb places limitades i inscripció prèvia a https://forms.gle/CfxmXGMiEVyVjKPN6.
  • Divendres 26 de novembre: xerrada "Les oportunitats del voluntariat a Terrassa". Tindrà lloc a la Coral de Prodis (c/ del Pantà, 57) a les 17.30 h i hi intervendran diferents entitats dels àmbits social, ambiental, internacional i comunitari. Aforament limitat.
  • Diumenge 28 de novembre: marxa nòrdica pel voluntariat. Sortida de l'estació de FGC Nacions Unides a les 10 h i recorregut pels Plans de Can Bogunyà de l'Anella Verda (6 km, dificultat baixa). Places limitades. Inscripció prèvia a https://forms.gle/MsXLSFUrAQNNVqmG7.

A més, la Biblioteca del Districte 3 acollirà fins a final de mes l'exposició de les entitats del voluntariat de Terrassa "El voluntariat a Terrassa, la força del compromís i els valors", que ja ha recorregut les biblioteques del Districte 4 i del Districte 6 aquesta tardor.

També, durant aquest mes de novembre, personal del Punt del Voluntariat està visitant l'Institut Ègara en diferents sessions adreçades a l'alumnat del centre. Aquestes reunions són informatives i de sensibilització, per tal d'acostar l'alumnat als projectes de voluntariat a Terrassa i afavorir la seva implicació. Aquest és un servei que el Punt del Voluntariat posa a disposició de tots els instituts de la ciutat.

Finalment, el 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, el Punt del Voluntariat i la Taula d'Entitats del Voluntariat publicaran un manifest conjunt. El mateix dia s'estrenarà un nou vídeo de la campanya "Fes voluntariat. Hi tens molt a guanyar". El vídeo, que recull els testimonis de diferents persones voluntàries, posarà punt final a la campanya que s'ha desenvolupat en xarxes socials durant els darrers mesos per promoure el voluntariat entre el jovent.

El Dia Internacional del Voluntariat el va instaurar Nacions Unides el 1985 per instar els governs a reconèixer la tasca de les persones i entitats que de manera voluntària porten a terme projectes en benefici del conjunt de la societat. El lema d'enguany és «Fes voluntariat ara, pel nostre futur comú».