Terrassa distingida amb la marca "Ciutat amb caràcter" que atorga l'Agència Catalana de Turisme

Aquest reconeixement enforteix el posicionament de Terrassa com a referent dins del sector del turisme cultural i patrimonial

Lliurament "Ciutats i viles amb caràcter"L'Ajuntament de Terrassa ha rebut el distintiu "Ciutats i viles amb caràcter", un reconeixement que atorga l'Agència Catalana de Turisme. La marca, de nova creació, s'entrega a ciutats catalanes que es caracteritzen per tenir una forta personalitat basada en la seva rellevància en àmbits com el valor històric i cultural, creatiu, artístic o enogastronòmic. 

Per poder rebre aquest distintiu, l'Ajuntament, a través del Servei de Turisme i Promoció Exterior, ha presentat un dossier amb la candidatura per justificar que la ciutat compleix amb els requisits indispensables per poder entrar a formar part d'aquesta marca, com ara una oferta turística que treballi per donar a conèixer els valors culturals i patrimonials de la ciutat, l'existència d'un patrimoni arquitectònic ben conservat, unes tradicions culturals fortes i arrelades, o un seguit d'associacions i entitats que treballin en la difusió i conservació del caràcter cultural de la ciutat, entre d'altres requisits. 

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat que: "Fa temps que l'Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb tots els agents implicats, treballem de forma coordinada per millorar i potenciar l'oferta turística i fer de la ciutat una destinació de referència. Aquest reconeixement, per part de l'Agència Catalana de Turisme, ens referma en aquesta aposta i és un pas més per situar Terrassa entre les destinacions més importants del país pel que fa al turisme cultural i patrimonial". 

Amb aquest reconeixement com a "Ciutat amb caràcter", Terrassa veurà enfortit el seu posicionament de ciutat referent dins del sector del turisme cultural i patrimonial. A més, l'oferta turística de la ciutat formarà part, de forma preferent, en les diferents accions de difusió organitzades per l'Agencia Catalana de Turisme. 

Les candidatures de les ciutats que optaven a rebre aquest distintiu han estat valorades per un comitè d'experts que finalment ha acordat aprovar l'adhesió de Terrassa, juntament amb les ciutats de Girona, Lleida, Reus, Tarragona, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès, en un acte que va tenir lloc ahir al Palau Moja de Barcelona. 

Per celebrar aquest reconeixement amb el conjunt de la ciutadania, i posar en valor el ric patrimoni cultural i patrimonial de la ciutat, entre el divendres 1 i el diumenge 3 de desembre l'Ajuntament ha organitzat diferents jornades de portes obertes a la Seu d'Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Masia Freixa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. D'altra banda, també es podrà gaudir de forma gratuïta d'un ampli programa de visites guiades a alguns dels elements patrimonials més singulars i representatius de la ciutat. 

Paral·lelament, el dissabte 2 de desembre es podrà gaudir d'un concert de jazz a la Seu d'Ègara i el diumenge 3 de desembre, a les 13 h, la colla castellera Minyons de Terrassa aixecarà un pilar al pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 

Podeu consultar tots els detalls sobre portes obertes i visites guiades al patrimoni a la pàgina web www.visitaterrassa.cat/ciutat-amb-caracter.