Terrassa inicia una campanya per fomentar el turisme sostenible a l'Anella Verda

L'objectiu és promoure que es faci un ús responsable d'aquest entorn natural

L'Anella Verda és l'espai natural més proper a la ciutat que permet gaudir d'un patrimoni de gran valor paisatgístic, ambiental i cultural. L'Ajuntament posa en marxa avui una campanya per fomentar un turisme sostenible, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, per tal de divulgar el seu potencial fora de Terrassa i també perquè la ciutadania faci un ús respectuós i responsable d'aquest entorn natural, perquè pugui fer ‘Un turisme de 10!'. Aquest és el lema escollit pel decàleg que s'ha dissenyat per tal que la ciutadania tingui present els bons usos i pràctiques que cal fer a l'Anella Verda, amb el compliment de tot un seguit de consells com, per exemple, planificar la sortida, apostar per una mobilitat sostenible, seguir els camins, circular amb precaució, cuidar la natura, respectar la propietat privada, les zones de conreu i els cultius, reduir els residus i no deixar les deixalles a l'entorn natural, així com també trucar al 112 en cas d'emergència.

Per tal de divulgar aquest contingut i donar a conèixer el patrimoni de l'Anella Verda fora de Terrassa, s'ha dissenyat una campanya d'informació turística que es divulgarà a través de les xarxes socials municipals i un díptic informatiu del decàleg, que estarà disponible en el Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i en l'Oficina de Turisme. També s'han programat dues activitats, que se celebraran demà dimecres, 27 d'octubre, i el 6 de novembre.

 

Activitats previstes

L'activitat de demà se celebrarà a les 12 h, al CIAB, i està dirigida a representants del sector turístic de la ciutat per tal que coneguin el potencial de l'Anella Verda, amb exemples de bones pràctiques que garanteixin la preservació d'aquest patrimoni natural. La sessió informativa finalitzarà després d'una visita guiada pels entorns de les finques de Ca n'Arnella i de Ca n'Argelaguet. Aquesta activitat comptarà amb l'assistència dels regidors de Turisme, Pep Forn, i de Medi Ambient, Carles Caballero.

En canvi, l'activitat prevista pel dia 6 de novembre està oberta a la ciutadania, ja que es tracta de fer un dels itineraris de l'Anella Verda, en una activitat organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa (CET). El punt de trobada serà l'estació de Nacions Unides, a les 9.30 h, i és una sortida assequible per a tots els públics.

A partir de l'any vinent, Terrassa comptarà amb una nova Ordenança de l'ús públic de l'Anella Verda que establirà les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d'aquest espai natural en relació amb l'ús públic i l'exercici de les activitats relacionades amb l'esport, l'educació i el lleure. Alhora, servirà per reforçar i complementar altres normatives existents, com poden ser la llei de regulació de l'accés motoritzat a l'entorn natural, la llei forestal o la de protecció dels animals.

L'Anella Verda és tot l'espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, amb el qual es vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat, recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari i fomentant un ús social i responsable de tot l'entorn natural. Un dels elements més singulars és el camí circular de 35 km que dóna la volta sencera al terme municipal.