Terrassa participa a la III Conferència dels Espais Naturals de la Plana del Vallès, a la UAB

El tinent d'alcalde, Marc Armengol, parlarà de la via verda del Vallès Collserola-Sant Llorenç del Munt

Terrassa participa en la tercera edició de la Conferència dels Espais Naturals de la Plana del Vallès, que té lloc entre avui i demà a la facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitzada per l'ADENC, amb la col·laboració del departament de Geografia de la UAB. L'objectiu d'aquesta jornada és trobar vies d'entesa entre els diferents agents del Vallès per avançar en la protecció d'aquests espais per garantir una gestió sostenible del territori que sigui compatible amb el desenvolupament de l'activitat econòmica i amb el seu ús social.

La participació de Terrassa es concreta en el dia d'avui a la taula rodona, que se celebrarà a les 15.50 h, que debatrà sobre experiències de gestió municipal. Ignasi Planas, cap del servei de gestió ambiental de l'Ajuntament, parlarà sobre l'Anella Verda. Demà, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, participarà a les 12.50 h en el debat sobre l'espai natural de la via verda del Vallès Collserola-Sant Llorenç del Munt, conjuntament amb representants dels ajuntaments de Matadepera, Castellar, Sabadell, Sant Quirze, Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès.

Terrassa va acollir l'any 1997 les primeres jornades centrades en l'ordenació territorial i la recerca d'estratègies per a protegir els espais naturals. Sabadell va celebrar les segones, l'any 2007, per tractar sobre la transformació del paisatge, la riquesa natural de la Plana del Vallès, la planificació del territori i l'activitat agrària. Ara és Bellaterra, en concret, la UAB, qui acull la tercera edició on es repassaran les actuacions realitzades en aquestes dues dècades i analitzar l'estat del territori vallesà.