Terrassa presenta a FITUR el seu potencial audiovisual i l'oferta turística vinculada al modernisme industrial

La ciutat estarà representada al Saló amb un estand per donar a conèixer la seva oferta audiovisual i vinculada al turisme cinematogràfic. A més, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la Xatic, també tindrà presència a la Fira

FITURTerrassa estarà present a la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebra del 19 al 23 de maig a Madrid. Concretament participarà a FITUR Screen, una secció monogràfica de la Fira destinada a connectar la indústria turística i la cinematogràfica i on la ciutat exposarà la seva oferta vinculada amb aquest àmbit. Terrassa, reconeguda com a Ciutat Creativa del Cinema per la Unesco, compartirà estand amb Valladolid, que també ostenta aquest reconeixement, disposant així d'una important plataforma de difusió i de presència dins del sector per donar a conèixer l'oferta turística enfocada a la industria cinematogràfica, presentar el projecte de Hub Audiovisual i l'aposta de la ciutat pel sector cinematogràfic i audiovisual. A més, i en el marc de la Fira, es presentarà el vídeo «Mirades», un treball amb el que es vol mostrar el talent creatiu i el potencial audiovisual existent a la ciutat. El vídeo, impulsat dins el projecte de dinamització del Clúster Audiovisual de Catalunya i desenvolupat per la productora terrassenca La rectoria, ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració d'artistes locals com Gemma Humet o Conrad Roset entre d'altres.

Durant la celebració de la Fira també es presentaran alguns dels projectes estratègics per a la ciutat dins de l'àmbit de l'Audiovisual, com ara l'aposta pel Hub Audiovisual de Terrassa com a punt de referència al sud d'Europa, el Parc Audiovisual de Catalunya com a motor i referent del sector o la Terrassa City of Film com a projecte de projecció de la ciutat, integrador i generador d'oportunitats.

El regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Pep Forn, destaca que «L'aposta de Terrassa per l'Audiovisual és molt clara. I passa per fer del sector un motor de l'economia local i nacional i un punt de referència al sud d'Europa. I per aconseguir-ho cal donar a conèixer els nostres projectes i tot allò que la ciutat pot oferir. D'aquí la importància de ser presents a FITUR, una Fira que ens permet intensificar contactes i treballar per atreure l'interès de sectors com el turístic i el cinematogràfic. En aquesta línia, la presentació del vídeo «Mirades» ens permetrà disposar d'una eina de difusió molt important per presentar, consolidar i fer créixer l'enorme potencial, el talent i l'esperit creatiu existent a la ciutat amb tot el que això representa per a Terrassa i per al sector audiovisual».

Durant la seva estada a la Fira, el regidor té agendades reunions amb Carlos Rosado, president de Fitur Screen i de la Spain Film Comission; i amb Abigail Garrido, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona; a més de mantenir trobades amb diferents agents del sector turístic i cinematogràfic. D'altra banda, Pep Forn també te previst participar en la conferència «L'Audiovisual com a motor del desenvolupament local» juntament amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Valladolid, Ana Mª Carmen Redondo. A més, com a regidor de Turisme i vicepresident de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC, que també tindrà presència al Saló Internacional, Pep Forn, acompanyat d'altres membres de la direcció tècnica de la Xarxa, té prevista una agenda de trobades amb entitats i empreses de l'àmbit turístic per establir possibles col·laboracions i futurs projectes vinculats amb la promoció del turisme industrial.

Adjuntem enllaç al vídeo «Mirades» https://youtu.be/zZDbBfnyp6w.