Terrassa presenta a FITUR la seva oferta vinculada a la indústria audiovisual i al turisme cinematogràfic

El nostre municipi, com a Ciutat Creativa de la Unesco en l'àmbit de cinema, estarà representat al Saló Internacional amb un estand a FITUR Screen, una secció monogràfica de la Fira destinada a connectar la indústria turística i la cinematogràfica

Fitur ScreenTerrassa serà present, un any més, a la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebra del 19 al 23 de gener a Madrid. Enguany, la ciutat participarà a FITUR Screen, una secció de la Fira especialitzada i destinada a connectar la indústria turística i la cinematogràfica i on Terrassa exposarà la seva oferta vinculada amb aquest àmbit. En els darrers anys, FITUR Screen s'ha consolidat com un espai de trobada del sector audiovisual i com un important punt d'intercanvi i coneixement entre els diferents agents que treballen en el mercat audiovisual.

Durant la Fira, Terrassa, reconeguda com a Ciutat Creativa del Cinema per la Unesco, compartirà estand amb Valladolid, que també ostenta aquest reconeixement, disposant així d'una important plataforma de difusió i de presència per donar a conèixer l'oferta turística enfocada a la industria cinematogràfica i l'aposta de la ciutat pel sector cinematogràfic i audiovisual. Enguany, a FITUR Screen es tractarà especialment el repte de la digitalització de les infraestructures i els fluxos de treball i les oportunitats que això pot representar per a les ciutats de cinema com Terrassa. Emmarcat en aquesta temàtica, el regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Pep Forn, presentarà la conferència «La digitalització: oportunitats i amenaces per Terrassa i les ciutats de cine».

A més, durant la Fira també es presentaran alguns dels projectes estratègics per a la ciutat dins l'àmbit de l'Audiovisual, com ara l'aposta pel Hub Audiovisual de Terrassa com a punt de referència al sud d'Europa o el Parc Audiovisual de Catalunya i la Terrassa Film Office com a motors i referents del sector, sense oblidar la Terrassa City of Film com a projecte de projecció de la ciutat, integrador i generador d'oportunitats.

Per al regidor de Turisme i Projectes Audiovisuals, Pep Forn «Desprès d'uns mesos molt complicats a tots els nivells cal estar preparats pel que, esperem, sigui l'any de la recuperació. Una etapa en què el sector audiovisual està destinat a jugar un paper fonamental. A Terrassa seguim treballant per fer del Parc Audiovisual un veritable motor de la indústria i l'economia a la ciutat, a Catalunya i al sud d'Europa. Per això és important poder explicar el nostre model i els nostres projectes en el marc d'una Fira Internacional de referència com aquesta. Un espai que ens permet donar a conèixer tot el potencial creatiu que Terrassa pot oferir al món. Tant des del vessant audiovisual i de Ciutat Creativa de Cinema de la Unesco, com també una oferta turística sostenible i de qualitat vinculada al modernisme industrial».

Durant la seva estada a la Fira, el regidor té previst reunir-se amb Teresa Azcona, vicepresidenta de la Spain Film Commission, a més de participar en trobades amb altres agents del sector i realitzar visites a laboratoris urbans orientats a l'audiovisual, com el Medialab de Matadero (Centre de creació contemporània de Madrid). A més, i amb l'objectiu de refermar l'aposta de la ciutat pel turisme industrial, el regidor de Turisme i vicepresident de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC, Pep Forn, també mantindrà trobades amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, així com amb diferents empreses i altres entitats del sector.