Terrassa presenta a la Filmoteca de Catalunya la seva designació com a Ciutat Creativa del Cinema

Una sessió especial a la seu de la Filmoteca acollirà demà dimecres diferents projeccions i intervencions al voltant de Terrassa i el cinema

Terrassa City of FilmDemà dimecres 21 de febrer la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya (plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) acollirà una sessió especial per celebrar la designació de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema per part de la Unesco. A partir de les 20 h, i en el marc d'un acte obert al públic, la Filmoteca de Catalunya projectarà un seguit de curts i documentals sobre la importància i la relació que cinema i cineastes han tingut històricament amb la ciutat de Terrassa i que posaran en valor la tradició cinematogràfica existent a la ciutat. Entre les projeccions programades a la sessió destaquen obres com "Sant Llorenç del Munt", de Joan Salvans"; "Gotas", de Pere Font; "Il·lusió", d'Eduard Balada; "El Jou", de Josep Casamada; "Un casament", de Jan Baca i Toni Garriga; "La Vaca Connie", de Josep Lluís Viciana; "Vestido nuevo", de Sergi Pérez; o un recull dels rodatges que s'han realitzat al Parc Audiovisual de Catalunya. A més, també està previst projectar el treball "Una vida de cinema a Terrassa" realitzat pel director Antoni Verdaguer. 

Es podrà veure, en definitiva, un seguit de treballs cinematogràfics que posen de relleu la llarga trajectòria i l'estreta relació entre el cinema i la ciutat de Terrassa. Des del primer terç del segle XX els projectes de cineastes amateurs, independents o professionals sumats a la feina desenvolupada per entitats o cineclubs van crear la base perquè la ciutat sigui actualment un referent dins del sector audiovisual. 

La presentació de l'acte anirà a càrrec del director, guionista i assessor de l'Ajuntament de Terrassa per al Cinema i l'Audiovisual, Antoni Verdaguer. Un cop finalitzades les projeccions l'acte comptarà també amb les intervencions de l'historiador i coautor del llibre "El cinema amateur a Catalunya", Albert Beorlegui; del director, guionista i exalumne de l'ESCAC, Geoffrey Cowper; i del tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, que serà l'encarregat de cloure l'acte. 

La Filmoteca de Catalunya es suma d'aquesta forma a les activitats organitzades per celebrar la designació de Terrassa com a ciutat creativa en l'àmbit del cinema que es van iniciar el passat 19 de gener amb una presentació al Parc Audiovisual i una gran Festa oberta a tota la ciutadania a la plaça Vella de Terrassa. 

El passat mes d'octubre, Terrassa va ser acceptada com a nou membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l'apartat cinema, al costat de Roma (Itàlia), Bradford (Anglaterra), Galway (Irlanda), Sofia (Bulgària), Bitola (Macedònia), Sidney (Austràlia), Busan (Corea del Sud) i Santos (Brasil), que ja en formaven part, i de Lodz (Polonia), Qingdao (Xina), Brístol (Regne Unit) i Yamagata (Japó) que també han aconseguit aquest reconeixement. 

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, va ser creada l'any 2004 amb la intenció de fomentar la cooperació internacional entre ciutats i aconseguir fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d'integració social i de vida cultural, i de reconèixer la creativitat dels seus membres en set àmbits: artesania i arts populars, arts digitals, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música.