Terrassa se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany posa l'èmfasi en la importància de reduir els envasos
A la ciutat s'han programat dues activitats emmarcades en aquest certamen que se celebra del 18 al 26 de novembre
Un dels principals objectius de la Setmana Europea de Prevenció de Residus és promoure accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la correcta gestió dels residus. Enguany el certamen se celebra del 18 al 26 de novembre i la temàtica escollida és la necessitat de reduir els envasos, per això s'ha escollit el lema «No t'emboliquis!». Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Patricia Reche: «Aquesta iniciativa vol donar a conèixer estratègies de reducció de residus i també fomentar accions sostenibles entre la ciutadania. A més, també volem conscienciar sobre la necessitat de canviar la tendència de consum creixent i demanar tan a les empreses com als compradors una reducció de l'ús de materials poc ecològics, com el plàstic».
A Terrassa, la programació recull dues activitats organitzades per l'Ajuntament. D'una banda, s'ha confeccionat un taller sobre residu zero, que es farà el 23 de novembre a les 18h a l'escola La Llar (placeta Rosa Puig núm.1). Es tracta d'una activitat sobre la higiene personal, la neteja de la llar i la cosmètica residus zero. Els assistents podran fer un fregall o esponja de luffa. Per participar-hi, cal inscriure's prèviament a través del mail [email protected] perquè les places són limitades.
D'altra banda, l'Ajuntament ha programat al Teatre Alegria un espectacle de teatre infantil que s'ha ofert a les escoles de la ciutat per a l'alumnat de cicle mitjà i infantil, i que ja compta amb un aforament complert. L'obra PLASH TIK BOOM Superheroïnes contra el plàstic! vol conscienciar, a través del sentit de l'humor, sobre la importància de cuidar el planeta i treballar per aturar el desastre climàtic.
Aquesta oferta programada a Terrassa se suma a les diverses activitats organitzades per la Diputació de Barcelona, en coordinació amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, com són tallers en línia, exposicions virtuals, jocs educatius per a petits i grans, reptes per resoldre en família, aplicacions interactives i materials audiovisuals, entre d'altres.
Podeu consultar més informació sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus aquí:
https://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/