La L18 Flex amplia el seu horari de transport en les franges de matí i tarda

La línia que connecta Les Martines amb el centre de la ciutat a demanda, donarà servei també en les franges de 7:30h a 8h i de 15h a 15:30h

A partir d'avui la línia a demanda L18 Flex, que connecta Les Martines amb el centre de la ciutat, amplia el seu horari en mitja hora a les franges de matí i de tarda. Amb aquesta ampliació, el servei passa a estar disponible de dilluns a divendres, no festius, en tres franges durant tot el dia: de 7:30h a 11h; de 13h a 15:30h, i de 18h a 20h. Aquesta prova pilot vol donar resposta a la petició traslladada pels veïns i veïnes, que havien sol·licitat cobrir aquestes franges, que coincideixen amb els horaris d'entrada i sortida a escoles i instituts.

La L18 Flex a demanda es va posar en funcionament a l'octubre de 2022, gràcies a un acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Terrassa, l'AMTU, l'empresa Transports Municipals d'Egara S.A. (TMESA), i el gremi de taxistes de Terrassa (Tele Taxi Egara). Aquest nou servei ofereix l'oportunitat a 500 habitants de Terrassa, que fins aleshores no disposaven de transport públic, de desplaçar-se fins al centre de la ciutat  amb taxi sol·licitant el servei a través de l'app Flexitransport Catalunya o bé trucant al telèfon 900 696 566.

Des de la posada en marxa de la línia L18-Flex a l'octubre de 2022 fins al juliol de 2023 s'han realitzat 1.070 trajectes, transportant un total de 1.496 persones passatgeres. D'aquests trajectes, un 72% transportaven un passatger, un 18% a dos, un 7% a tres i un 3% a quatre passatgers.

Al mes de març d'aquest any, la revista MobiliCat - editada per l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració del Departament de Territori de la Generalitat, l'ATM de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya - reconeixia el servei amb el premi a la Millor Iniciativa Municipal en Mobilitat, un guardó que posava en valor la tasca del consistori en l'àmbit de la mobilitat sostenible, eficient i eficaç.